Новини регіонів: Зустрічі з питань підтримки ВПО

 

07 16 1 odesОдеса: «круглий стіл» щодо адаптації внутрішньо переміщених осіб

За підтримки Одеської обласної державної адміністрації відбувся черговий етап обговорення проблем ВПО на рівні Одеської області у форматі «круглого столу» за участю самих внутрішньо переміщених осіб, представників органів державної влади, місцевого самоврядування, Одеського регіонального управління Держмолодьжитла, громадськості й бізнесу.

Обговорювались актуальні для ВПО проблеми і виклики, зокрема, й проблема забезпечення цієї категорії громадян житлом.

Учасники «круглого столу» відзначили, що в Одеській області не вичерпані можливості вирішення проблем ВПО, в тому числі житлових проблем, а для ефективного їх вирішення необхідна постійна взаємодія переселенців, органів державної влади та місцевого самоврядування.

За результатами обговорення ухвалене рішення ініціювати звернення до Одеської обласної і міської рад щодо забезпечення належного фінансування місцевих житлових програм, які реалізує Одеське РУ Держмолодьжитла.

***

07 16 04 harkХарків: внутрішні переселенці отримали необхідні роз’яснення з перших вуст

Директор Харківського регіонального управління Держмолодьжитла Олександр Вензель зустрівся з громадськістю з питань реалізації житлових програм у місті Харкові.

На зустрічі, яка відбулася за ініціативи благодійного фонду «Дон Калабрія Україна», зібралися представники внутрішньо переміщених осіб, тож керівник управління детально висвітлив усі можливі пропозиції саме для них, продемонстрував можливості віддаленої реєстрації заяв і відстеження динаміки реалізації програм за допомогою сайту управління.

Олександр Вензель також роз‘яснив законодавче походження житлових програм і механізмів використання бюджетних коштів, яке зумовлює їхні відмінності та особливості, звернув увагу на важливі практичні моменти реалізації житлових програм.

Учасники зацікавилися інформацією про роботу Держмолодьжитла, отриманою з «перших рук». Не залишились поза увагою питання співпраці Держмолодьжитла з громадськими об‘єднаннями ВПО на місцевому і центральному рівні.

Олександр Вензель розповів і про перспективні напрями роботи – співпрацю керівництва Держмолодьжитла з міжнародними благодійними фундаціями і про «молодий» громадський проект «Іпотека під 5%», Благодійного фонду «Долучайся допомагай», який поступово набирає обертів.

***

07 02 lvovЛьвів: зустріч в рамках проекту з допомоги ВПО

У Львові відбулася зустріч в рамках проекту «Правова допомога внутрішньо переміщеним особам та розширення прав і можливостей громад на Півдні України» за підтримки Агентства ООН у справах біженців і громадської організації «Десяте квітня».

Участь у зустрічі взяли представники Львівської обласної державної адміністрації та Львівської обласної ради, представники Львівської міської ради, Українського фонду соціальних інвестицій, спільнот ВПО та громадських організацій, які працюють у сфері вирішення житлових питань ВПО, та Львівське регіональне управління Держмолодьжитла.

Директор Львівського РУ Держмолодьжитла Світлана Наумова привітала учасників зустрічі й розповіла про хід реалізації державних і регіональних житлових програм.

Також під час зустрічі йшлося про обласні програми і проекти із вирішення житлових питань ВПО.

***

07 03 ternТернопіль: робоче спілкування щодо житла для переміщених осіб

У Тернополі представники Програми «Радник з питань ВПО» та Управління Верховного комісара ООН у справах біженців в Україні провели робочу зустріч у форматі «круглого столу» із залученням представників міжнародної спільноти, профільних департаментів Тернопільської ОДА та міської ради, громадських об’єднань ВПО з 7 областей України.

Тернопільське регіональне управління Держмолодьжитла також взяло участь у заході, де були представлені напрацювання з реалізації житлових програм, обговорювався досвід світової спільноти у вирішенні житлових питань.