• Головна /
  • ПРЕС-ЦЕНТР /
  • Новини /
  • Об`єднати зусилля заради спільної мети: Меморандум з "Асоціацією міст України"

Об`єднати зусилля заради спільної мети: Меморандум з "Асоціацією міст України"

DSC 0299
 
Державна спеціалізована фінансова установа «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» (Держмолодьжитло) та Всеукраїнська Асоціація органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України» (АМУ) уклали угоду про співпрацю в справі реалізації житлових програм. Меморандум про це Голова правління Держмолодьжитла Сергій Комнатний та виконавчий директор АМУ Олександр Слобожан підписали 7 липня на засіданні Наглядової ради Фонду, що проходило в Великій залі Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ. Засідання під головуванням першого заступника міністра Мінрегіону та голови Наглядової ради Фонду В`ячеслава Негоди проходило в розширеному форматі з нагоди ювілею Держмолодьжитла, яке в цьому році відзначає своє 25-річчя.
Меморандум про співпрацю передбачає об’єднання та координацію зусиль Сторін «по комплексному запровадженню дієвих заходів щодо забезпечення населення доступним житлом, сприяння розвитку місцевого самоврядування та будівельної галузі, оптимізації нормативно-правової бази, реалізації економічних проектів, що мають велике суспільне та державне значення». За словами голови правління Фонду Сергія Комнатного, сторони успішно співпрацюють вже кілька років, а з минулого започатковані спільні проекти, які направлені на реалізацію житлової політики в регіонах: «Держмолодьжитло веде наполегливу роботу щодо консолідації зусиль з органами місцевого самоврядування у напрямку житлового забезпечення громадян… Внаслідок цього в Україні збільшується кількість прийнятих на місцевому рівні житлових програм». Так, станом на 2017 рік в Україні вже діє близько 130 таких програм загальним обсягом фінансування в поточному році в сумі понад 160 млн. грн.
У доповіді з нагоди підписання угоди керівник Асоціації Олександр Слобожан підкреслив, що підписання цього документу сприятиме подальшій систематизації спільної роботи: «Меморандум не започатковує співпрацю між організаціями, а лише формалізує її. Асоціація є надійним партнером Держмолодьжитла уже багато років». Документ визначає напрямки такої роботи та конкретні механізми «запровадження інноваційних механізмів, спрямованих на вирішення житлових проблем населення України, підтримку розвитку місцевого самоврядування, будівельної галузі та пов’язаних з нею галузей народного господарства, а також реалізацію суспільно важливих проектів». Фонд Держмолодьжитло та «Асоціація міст України» домовились про координацію зусиль в справі подальшого удосконалення нормативно-правової бази у сфері житлового будівництва доступного житла, розробці форм та методів співпраці з місцевими органами влади. Серед пріоритетних завдань, як це визначено угодою сторін, передбачена всебічна інформаційна підтримка спільних проектів, поширення успішного досвіду в справі реалізації житлових програм в регіонах України, залучення членів Асоціації до участі в регіональних проектах та програмах Держмолодьжитла.