Облікову ставку НБУ підвищено до 7,5%

Правління Національного банку України ухвалило рішення підвищити облікову ставку з 6,5% до 7,5% річних. Новий розмір ставки діятиме з 16 квітня 2021 р.

Цей крок, повідомляють у НБУ, спрямований на поступове сповільнення інфляції у ІІ півріччі 2021 р. і повернення її до рівня 5% у І півріччі 2022 р.

Довідка

Величина облікової ставки Національного банку України визначає розмір відсоткової ставки за довгостроковим пільговим кредитом для будівництва (реконструкції) та придбання житла молодим сім'ям і одиноким молодим громадянам за рахунок власних коштів (статутного капіталу) Держмолодьжитла.

Ставка за зазначеним кредитом дорівнює обліковій ставці Національного банку України, яка діє на момент ухвалення рішення про надання кредиту.

Порядок надання таких кредитів врегульовано постановою Кабінету Міністрів України від 11 травня 2011 р. №488 і відповідним Положенням

З умовами отримання кредиту зі статутного капіталу Держмолодьжитла можна дізнатися в регіональних управліннях Фонду або на офіційному інтернет-сайті установи.