• Головна /
  • ПРЕС-ЦЕНТР /
  • Новини /
  • Обмін досвідом у розробці та реалізації житлової політики між Україною та Фінляндією у співпраці з ЄЕК ООН

Обмін досвідом у розробці та реалізації житлової політики між Україною та Фінляндією у співпраці з ЄЕК ООН

Дата: 14 серпня 2023 р.

Час:    14:30-16:30 (за київським часом)

Посилання на онлайн-платформу Zoom: https://us06web.zoom.us/j/88151730532

ОРГАНІЗАТОРИ

Європейська економічна комісія ООН (ЄЕК ООН), Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України, Міністерство навколишнього середовища Фінляндії

ДОВІДКА

Цей семінар організовано Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України (Мінінфраструктури) та Міністерством навколишнього середовища Фінляндії у співпраці з ЄЕК ООН.

Наразі Мінінфраструктури працює над оновленням житлового законодавства України. Основною метою є створення умов, за яких громадяни зможуть вирішувати свої житлові питання.

З метою розробки сучасної та практичної нормативної бази житлового законодавства Мінінфраструктури вивчає практику європейських країн щодо забезпечення житлом, створення житлових фондів та ефективного управління ними.

Під час семінару відбудеться презентація напрямків роботи Мінінфраструктури та запитів на розробку нового житлового законодавства, а також презентація Міністерства Фінляндії щодо розробки та реалізації житлової політики для вирішення житлових проблем, з якими стикаються громадяни.

Крім того, будуть обговорені найбільш ефективні механізми створення житлових фондів та перспективи для України, а також сформульовані рекомендації для України у розробці нового житлового законодавства.

МОВИ:

Англійська та українська мови з синхронним перекладом.

ДЛЯ ОТРИМАННЯ ДОДАТКОВОЇ ІНФОРМАЦІЇ, БУДЬ ЛАСКА, ЗВЕРТАЙТЕСЯ ДО:

Сергія Комнатного, члена міністерської робочої групи (skomnatnyi@outlook.com) з копією до Володимира Калашнікова, консультанта ЄЕК ООН (vkalashnikov.business@outlook.com) 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

МОДЕРАТОР: Сергій Комнатний, член міністерської робочої групи

14:30-14:45 Відкриття та вітання

        Світлана Старцева, Начальник Управління житлової політики та благоустрою Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України (Мінінфраструктури)

        Гульнара Ролл, Секретар Комітету з міського розвитку, житлового господарства та управління, ЄЕК ООН

14:45-15:15 Сесія 1: Інформація про плани Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України щодо розробки нового житлового законодавства

        Світлана Старцева, Начальник Управління житлової політики та благоустрою Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України (Мінінфраструктури)

Питання та відповіді

Обговорення

15:15-16:15 Сесія 2. Житлове законодавство та житлові програми у Финляндії. Презентація Міністерства навколишнього середовища Фінляндії (FMoE)

        Tommi Laanti, керівник відділу житлового та культурного середовища, FMoE

        Рая Хюнінен, старший радник міністра відділу житлового та культурного середовища, FMoE

Питання та відповіді

Обговорення

16:15-16:30        Завершення та підбиття підсумків

        Сергій Комнатний, член міністерської робочої групи