• Головна /
  • ПРЕС-ЦЕНТР /
  • Новини /
  • Обставинам всупереч: 2023 року в Харкові поновлена реалізація житлових програм

Обставинам всупереч: 2023 року в Харкові поновлена реалізація житлових програм

Навіть в умовах війни сім’ї потребують житла над головою. Розуміння важливості цієї однієї з базових потреб людини стало ефективної основою співпраці Харківської міської влади з регіональним відділенням Держмолодьжитла «Харківське регіональне управління».

У попередні, особливо довоєнні роки ця співпраця приносила плідні результати у вигляді сотень і сотень виданих містянам житлових кредитів та тисяч щасливих новоселів. Незважаючи на складну ситуацію в державі, пов’язану з активною фазою воєнних дій, таку співпрацю в місті вирішили поновити і розвивати.

Тож 2023 року завдяки докладеним зусиллям вдалося повернутися до спільної реалізації Харківської міської цільової соціально-економічної програми будівництва (придбання) доступного житла на 2021-2030 рр.

Наприкінці року можна з гордістю повідомити, що 40 родин, а це й молодь, і внутрішньо переміщені особи, і учасники бойових дій, і працівники бюджетних установ, отримали пільгові житлові кредити. Загальна сума кредитування склала 48,73 млн грн.

Лише цього місяця за рахунок бюджету Харкова відділення Держмолодьжитла «Харківське регіональне управління» оформило пільгові кредити трьом родинам: за програмою кредитування молоді і програмою кредитування учасників бойових дій, які брали участь в АТО, на загальну суму 3,5 млн грн.

Однією з сімей, які отримали молодіжний житловий кредит, є родина Вікторії Фесенко. У цій багатодітній родині виховуються троє синів – віком два, три з половиною і тринадцять років. Не маючи власного житла, Вікторія мешкала з бабусею в однокімнатній квартирі у Харкові, а після одруження жила в орендованій квартирі.

1

Навіть у час повномасштабної збройної агресії росії родина вирішила взяти участь у програмі кредитування молодих сімей і одиноких громадян за рахунок коштів бюджету Харківської міської територіальної громади. На той момент Вікторії виповнилося 34 роки, тож вона мала переважне право на отримання пільгового кредиту. І от наприкінці року вона стала власницею трикімнатної квартири, де родина виховуватиме діточок, будуватиме плани на майбутнє і втілюватиме їх у життя.

Також власником омріяної оселі стала сім’я військовослужбовця, якій тривалий час перебував у черзі на отримання пільгового кредиту для учасників бойових дій, що брали участь в антитерористичній операції. Разом із сім’єю захисник Вітчизни переїхав до Харкова, у цьому місті вирішив оселитися і працювати. Тож довгоочікувана квартира стала великим подарунком сім’ї до різдвяних і новорічних свят.

2

 

Щастя цих та інших родин і є цілком конкретним результатом спільної роботи органу місцевого самоврядування з місцевим відділенням Держмолодьжитла та вмілого використання можливостей Фонду в інтересах мешканців громади.

Вітаємо всіх новоселів Харкова! Бажаємо родинам добробуту, миру і затишку у власних оселях. Ми працюємо для того щоб втілювати мрії про житло у реальність.