• Головна /
  • ПРЕС-ЦЕНТР /
  • Новини /
  • Очільник Фонду – науковий консультант в міжнародному проекті

Очільник Фонду – науковий консультант в міжнародному проекті

 

12 21

В рамках Естонського проекту зі співробітництва у сфері розвитку «Підтримка реформування житлового сектору в Україні», який розпочався у серпні 2018 року очільнику Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Сергію Комнатному було запропоновано роль наукового консультанта. Мета проекту полягає у наданні підтримки в підготовці та проведенні реформування житлового сектору в Україні протягом 2018-2020 років. Естонський союз житлових кооперативів та партнери проекту в Україні розроблять спільно з експертами у галузі житлового господарства ЄЕК ООН новий професійний стандарт для управителів багатоквартирних будинків, організують професійне навчання для управителів багатоквартирних будинків та посадових осіб муніципальних житлових комплексів, проведуть аналіз діючого житлового законодавства в Україні. Проект фінансується Міністерством закордонних справ Естонії з джерел співробітництва у сфері розвитку та гуманітарної допомоги.

Виклики житлового господарства в Україні та план дій Проекту обговорювалися під час зустрічі експертів у Києві 12 листопада 2018 року. Андрес Яадла, Голова правління Естонського союзу житлових кооперативів («EKYL») та керівник спеціальної робочої групи організації «Housing Europe» з житлових систем, які перебувають на перехідному етапі, високо оцінив можливість співпраці з колегами в Україні. Пан Яадла зазначив, що «EKYL» має більш ніж 20-річний досвід з імплементації житлових реформ та розробки навчальних програм у цій сфері. «Зараз чудова нагода співпрацювати з партнерами в Україні та обмінюватися ноу-хау, які можуть бути корисними для планування та проведення житлових реформ в Україні», - сказав він.

Сергій Комнатний подякував іноземним партнерам за довіру та запрошення бути частиною такого амбітного проекту та висловив готовність сприяти зі свого боку його успішній імплементації в частині надання наукових консультацій та педагогічної діяльності.