• Головна /
  • ПРЕС-ЦЕНТР /
  • Новини /
  • Офіс Ради Європи - надійний і ефективний партнер Держмолодьжитла

Офіс Ради Європи - надійний і ефективний партнер Держмолодьжитла

5 червня голова правління Держмолодьжитла Микола Марчук узяв участь у засіданні Керівного комітету Плану дій Ради Європи для України "Стійкість, відновлення та відбудова" (2023-2026), що відбулося в Києві.

З оглядом стану реалізації Плану виступив голова Офісу Ради Європи в Україні пан Мачей Янчак.

photo 1

Важливу інформацію надала у своєму виступі заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Наталія Козловська. Вона висловила вдячність європейським партнерам за підтримку у реалізації низки важливих для українців проектів, спрямованих на забезпечення прав постраждалих внаслідок війни сімей, в т.ч. права на житло.

 Зокрема, європейські інституції супроводжують реалізацію національного механізму відновлення зруйнованого чи пошкодженого внаслідок війни житла українців.

На основі консультацій з міжнародними експертами Міністерство готує глибинну реформу житлової політики в нашій державі. Створюється нова правова рамка для цієї сфери, заснована на сучасних реаліях, прозорості та орієнтованості на інтереси громадянина.

Микола Марчук коротко зупинився на спільній програмі Держмолодьжитла з німецькими партнерами і Мінреінтеграції "Житло для ВПО". Вона має величезний попит цільової групи та заслуговує на масштабування і розширення на інші категорії громадян, що потребують підтримки в реалізації житлових прав.

photo 2

Очільник Фонду висловив сподівання на ефективну співпрацю України з Банком розвитку Ради Європи, яка саме зараз переходить до етапу реалізації конкретних програм.

Микола Марчук подякував Офісу Ради Європи в Україні і, зокрема, проектам, якими опікується Офіс, за постійну підтримку Держмолодьжитла у низці програм і висловив переконаність у важливості продовження співпраці в інтересах українців, які переживають наслідки збройної агресії росії.