• Головна /
  • ПРЕС-ЦЕНТР /
  • Новини /
  • Підтримка міжнародних інституцій важлива для вирішення житлового питання українців – Сергій Комнатний

Підтримка міжнародних інституцій важлива для вирішення житлового питання українців – Сергій Комнатний

 

7tВ рамках робочого візиту до Естонії – країни, яка є прикладом якісного електронного урядування, – голова правління Держмолодьжитла Сергій Комнатний та перший заступник голови правління Фонду Іван Парух на запрошення Європейської економічної комісії ООН беруть участь у Програмі "Житлова Європа" щодо проблематики доступного житла в державах континенту

6 червня під час засідання Спеціальної робочої групи з підтримки житлових систем на перехідному етапі йшлося, зокрема, про доступ до фінансування європейськими фінансовими інституціями житлових проектів для країн, які перебувають на етапі розробки і впровадження житлової політики.

 

«Для України це питання є надзвичайно важливим і актуальним, - зазначив Сергій Комнатний. – У сьогоднішніх економічних реаліях власними силами, без фінансової підтримки міжнародних інституцій житлове питання громадян нам кардинально не вирішити».

Цікаві пропозиції і приклади реалізованих проектів були наведені представниками Банку розвитку Ради Європи (СЕВ) та Європейського інвестиційного банку (ЕІВ).

Комплексна модернізація державної житлової політики і залучення міжнародних інвесторів в галузь житлового будівництва спроможні допомогти Україні виконати положення Женевської хартії ООН про стале житлове господарство та забезпечити доступ до достатнього та доступного житла для всіх громадян України, наголосив очільник Держмолодьжитла.

Навчальні візити дали можливість учасникам ознайомитися з двома інноваційними проектами, які були розроблені в Таллінні.

Сьогодні, 7 червня, відбулася Щорічна міжнародна конференція Housing Europe з визначення політичного вектору щодо доступного житла в Європі. У рамках теми "Пристосованість і доступність в оцифрованих містах" фахівці ЄС і з питань житлово-комунального господарства міркували над відповідями на сучасні виклики. Засідання об'єднало понад 150 представників житлових асоціацій з усієї Європи, політиків і громадянського суспільства.

Останній день роботи української делегації в Таллінні включатиме участь у щорічній Генеральній асамблеї «Житлової Європи».