• Головна /
  • ПРЕС-ЦЕНТР /
  • Новини /
  • Плідний жовтень на Харківщині – 8 родин матимуть житло

Плідний жовтень на Харківщині – 8 родин матимуть житло

 

o MOTHER SITTING WITH KIDS facebook

У жовтні Харківське регіональне управління Держмолодьжитла повністю опрацювало 5 млн грн додаткових кредитних ресурсів, що надійшли з бюджету міста на виконання рішень сесії міської ради.

Протягом місяця до кола учасників житлових програм приєдналися 8 нових позичальників. Четверо з них – учасники бойових дій в зоні АТО, а ще чотири молоді родини.

У числі останніх – одна неповна родина: мати трьох дітей, яка рік тому, у жовтні 2016-го, після консультації в регіональному управлінні стала на квартирний облік. За півтора місяці її було включено до міського реєстру бажаючих отримати пільговий кредит. А днями з жінкою укладено кредитний договір. Саме того дня, 27 жовтня, святкував свій день народження її молодший син. Його наступний день народження родина сподівається святкувати вже у новій оселі.

Принагідно варто нагадати, що того ж дня і колеги з Луганського регіонального управління Держмолодьжитла надали пільговий кредит «до дня народження» дитини – про що повідомляв сайт Держмолодьжитла.

Щодо ж підсумків роботи Харківського РУ за три квартали 2017 року, то за усіма діючими житловими програмами використано більше 44 млн грн, укладено 122 договори. Для порівняння – за весь 2016 рік було укладено 109 договорів на загальну суму 35,19 млн грн.

Рівно половину з них, 61 договір, укладено з учасниками бойових дій в зоні АТО, які отримали безповоротню фінансову підтримку на будівництво житла за рахунок бюджету Харківської області на загальну суму 13 млн грн. Ще 17 учасників АТО отримали пільгові кредити за рахунок бюджету міста Харкова. На це спрямовано майже 10 млн грн. Таким чином, уже 78 захисників України отримали можливість стати володарями власної оселі найближчим часом. Усі будинки, які беруть участь у програмах, планується завершити до кінця поточного року: багаторічний партнер АТ "Трест "Житлобуд-1" жодного разу не порушував договірних термінів будівництва.

8 пільгових кредитів за рахунок міста отримали педагоги харківських вишів і працівники бюджетних установ Харкова, у тому числі – одна багатодітна родина. На ці кредити використано 5 млн грн.

На 4,6 млн грн з бюджету Харкова надано безповоротню фінансову підтримку на будівництво  доступного житла. З минулого року ця підтримка в місті складає 50% розрахункової вартості квартири. За цією підтримкою 18 харківських родин, серед яких – багатодітна, змогли придбати власне давноочікуване житло. Усі вони перебувають у списках осіб, що мають право на позачергове отримання житла. При чому деякі чекають із середини 90-их років минулого сторіччя.

Також на 18 зросла кількість молодих позичальників Держмолодьжитла. На довгострокові пільгові кредити було використано 11,71 млн грн, у тому числі:

- 9,76 млн грн із бюджету міста Харкова ( 14 договорів);

- 0,51 млн грн  із бюджету Харківської області (1 договір);

- 1,44 млн грн за рахунок власних коштів Держмолодьжитла (3 договори).

 До кінця року кількість договорів зросте, переконаний керівник Харківського РУ Олександр Вензель. «По-перше, надходять додаткові ресурси на кредитування молоді й учасників АТО з бюджету міста, - інформує Олександр Семенович. – По-друге, у молоді, як і раніше, є реальна можливість отримати кредит від Держмолодьжитла. А крім того, до кінця року очікуємо на поновлення фінансування із державного бюджету програми доступного житла. Тож усім зацікавленим в отриманні житлового кредиту радимо – слідкуйте за нашими новинами і оголошеннями».