ПРАЦЮЄМО ДЛЯ ЛЮДЕЙ: НОВИНИ РЕГІОНІВ

Івано-Франківськ: введено в експлуатацію нові житлові об’єкти

2021 року в Івано-Франківській області за державними та місцевими житловими програмами уже здано в експлуатацію низку будинків, квартири в яких громадяни купували за житловими програмами, що їх адмініструє регіональне управління Держмолодьжитла

Зокрема, ТзОВ "МЖК Експрес-24" завершило будівництво житлового будинку по вул. Об’їзна в с. Крихівці Івано-Франківської міської територіальної громади (містечко "Міленіум"). За програмою пільгового кредитування чотири сім'ї мешканців області придбали власні квартири. Це три родини учасників АТО і молода сім'я, яка першочергово потребувала покращення житлових умов.

Днями отримано сертифікат про готовність до експлуатації об'єкта І черги (будинки №7-9) по вул. Ю. Целевича в Івано-Франківську (містечко "Комфорт-Парк"), забудовником якого є ТзОВ "Благо Інвест Буд". У цьому містечку 5 сімей, зокрема 3 з числа внутрішньо переміщених осіб, придбали власну домівку за державною програмою "Доступне житло".

Загалом з початку 2021 року вже 9 сімей різних категорій завдяки державним і місцевим житловим програмам стали щасливими власниками нових просторих квартир. Івано-Франківське РУ як виконавець програм і надалі докладатиме зусиль, щоб щасливих новоселів ставало якнайбільше.

 2

Волинь: будівельний форум, зустріч із міським головою Луцька

У Луцьку відбулося розширене виїзне засідання Конфедерації будівельників України за участі президента КБУ Лева Парцхаладзе, першого заступника голови правління Держмолодьжитла Івана Паруха, голови Волинської обласної ради Григорія Недопада, міських голів Ковеля Ігоря Чайки, Володимир-Волинського Ігоря Пальонки, Нововолинська Бориса Карпуса, а також народних депутатів України від Волині. На зустрічі були присутні директор Волинського регіонального управління Держмолодьжитла Тетяна Воробйова, представники будівельного бізнесу, банків, проєктних організацій.

Іван Парух подякував міським головам і депутатам Ковеля і Володимир-Волинського за підтримку та фінансування молодіжних житлових програм, а також наголосив на необхідності підтримки місцевими владами житлових програм, які адмініструє Держмолодьжитло. Зі свого боку, генеральний директор ПРАТ «Луцький домобудівельний комбінат» Руслан Вайман звернувся до членів парламенту щодо відновлення фінансування державної програми «Доступне житло», затвердженої постановою Кабінетів Міністрів України 10.10.2018 року №819.

dodaty

Директор Волинського регіонального управління Держмолодьжитла Тетяна Воробйова обговорила з Луцьким міським головою Ігорем Поліщуком стратегії розвитку молодіжного житлового кредитування в обласному центрі. Йшлося про розробку міських програм разом з фахівцями Департаменту житлово-комунального господарства Луцької міськради. У червні 2021 року буде розглянуто можливость фінансування такої програми з бюджету Луцька.

Житомир: започатковано нову житлову програму

За підтримки міського голови Житомира Сергія Сухомлина і депутатського корпусу місткої ради ухвалено Порядок використання коштів, передбачених у бюджеті Житомирської міської об’єднаної територіальної громади на виконання заходів Програми забезпечення житлом на території цієї громади на 2018-2022 рр.

Днями підписано перший договір про часткову компенсацію відсотків за кредитом, наданим АБ «Укргазбанк». Щасливими власниками квартири стала молода сім’я з трьома дітьми. Колектив регіонального управління щиро привітав новоселів і побажав злагоди й тепла, здоров‘я і миру.

 zhitomir

Миколаїв: публічне представлення звіту про виконання обласного бюджету на 2020 рік

У Миколаївській обласній державній адміністрації під головуванням заступника голови Миколи Марінова відбулося публічне представлення звіту про виконання бюджету області за 2020 рік. Участь у публічному звітуванні взяв, зокрема, головний розпорядник коштів – Департамент містобудування, архітектури, капітального будівництва та супроводження проєктів розвитку облдержадміністрації та відповідальний виконавець – Миколаївське регіональне управління Держмолодьжитла.

Директор департаменту фінансів ОДА Вадим Іщенко зупинився на питанні кредитування молодих сімей з бюджету Миколаївщини. Протягом 2020 року було надано 13 пільгових довготермінових кредитів на придбання житла на загальну суму 4,9 млн грн.Одна сім’я отримала безповоротну фінансову допомогу та п’ять сімей – державну підтримку для будівництва/придбання житла.

На 2021 рік передбачено виділення коштів з обласного бюджету у сумі 5 млн грн. для надання пільгових кредитів на придбання житла молодими сім’ями у населених пунктах Миколаївської області, що дасть змогу забезпечити житлом орієнтовно 14 молодих сімей.

Харків звітує про реалізацію міських житлових програм

У бюджеті міста Харкова на 2021 рік, як і у минулому році, закладено 100 млн грн на реалізацію житлових програм: на пільгове житлове кредитування окремих категорій, надання безповоротної фінансової субсидії (50 або 40 відсотків), будівництво житла і компенсацію відсотків за іпотечними кредитами банків.

За перші два місяці року регіональним управлінням укладено 11 договорів на загальну суму 8,36 млн грн з бюджету міста Харкова.

Зокрема:

- 6 пільгових молодіжних кредитів (4,52 млн грн);

- сім’я з числа працівників бюджетних, комунальних  або вищих навчальних закладів Харкова отримала пільговий кредит на суму 0,72 млн грн;

- 3 пільгових кредити надано учасникам бойових дій в зоні АТО на загальну суму 2,69 млн грн;

- сім‘я отримала держпідтримку (безповоротну грошову субсидію) на будівництво житла в розмірі 0,390 млн грн. за напрямком 50/50;

- минулорічні позичальники УКРГАЗБАНКУ своєчасно отримали часткову компенсацію відсотків, сплаченим по іпотечних кредитах.

На початку березня вже укладено нові договори, трива підготовка до укладання чергових договорів.

Очікуються рішення Харківської обласної ради щодо бюджету області на 2021 рік, у проєкті якого закладено 15 млн грн для надання безповоротної фінансової підтримки (субсидії) на будівництво житла учасникам АТО/ООС.

Дніпро: введено житловий будинок

"Агентство регіонального розвитку "РЕГІОН-ЛІДЕР" Дніпропетровської обласної ради" отримало сертифікат готовності до експлуатації житлового будинку у ж/м «Лівобережний-3», буд. №14 в районі пр. Миру - вул. Усенка - вул. Рилеєва.

Сім молодих сімей скористалися програмами, які реалізує Дніпропетровське регіональне управління Держмолодьжитла, та придбали власні оселі в цій новобудові.