• Головна /
  • ПРЕС-ЦЕНТР /
  • Новини /
  • Працюють і оновлюються житлові програми, ще більше родин із власним житлом: новини з областей

Працюють і оновлюються житлові програми, ще більше родин із власним житлом: новини з областей

Дніпро: відразу кілька новосіллів у регіоні

Відділення Держмолодьжитла "Східно-Дніпровське регіональне управління" вітає сім'ю Катерини Животової з підписанням кредитного договору на придбання житла відповідно до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання кредитів на будівництво (реконструкцію) і придбання житла для наукових, науково-педагогічних та педагогічних працівників (затвердженого постановою КМУ від 14.05.2008 №453).

1

Також Східно-Дніпровське регіональне управління щиро вітає родину Олесі Полянської, яка придбала власну квартиру за рахунок гранту, наданого Кредитною установою  для відбудови (KFW).

7

І ще одне новосілля у межах житлових програм, які адмініструє це регіональне відділення Фонду. Сім’я Еліни Стовбенко придбала квартиру, скориставшись пільговим кредитом для молоді за рахунок коштів статутного капіталу Держмолодьжитла.

 

2

Полтава: кредити на житло для ВПО за українсько-німецькою програмою

Дві родини – переможці 15-го відбору за програмою «Житлові приміщення для внутрішньо переміщених осіб» у Полтавській області отримали кредити на придбання житла.

Символічно, що саме у День Збройних Сил України і Святого Миколая сім’я Кірічек – Марії, Максима і Богдана – придбала власну 3-кімнатну квартиру за допомогою коштів ґранту, наданого урядом Німеччини через банк KfW.

А кількома днями раніше житло за цією ж програмою придбали переможці 15-го відбору – родина Катерини, Віктора, Анни та Злати Поліщуків.

Молодим новоселам, як і всій Україні, бажаємо нашої Перемоги, спокою і миру, родинного затишку у власних оселях!

3

Черкаси: 38 родин мешканців краю – з власним житлом завдяки програмам Держмолодьжитла

Відділення Держмолодьжитла "Черкаське регіональне управління" результативно співпрацює з Черкаською міською територіальною громадою і громадами області. Завдяки фінансуванню з бюджетів Черкас і регіону, а також власним коштам Держмолодьжитла за 11 місяців 2023 року 38 родин отримали пільгові житлові кредити на вигідних умовах.

Загальна сума наданих в кредит коштів склала 56,78 млн грн. На Черкащині наразі працюють такі програми: житлове кредитування молодих сімей за рахунок коштів місцевих бюджетів, кредитування учасників бойових дій, які брали участь в антитерористичній операції, кредити для молоді і ВПО за рахунок коштів гранту, наданих Кредитною установою для відбудови (KfW), а також молодіжне кредитування за кошт статутного капіталу Держмолодьжитла.

У межах цих програм власний дах над головами отримали 22 родини учасників АТО/ООС – їм видано кредити на загальну суму 33,26 млн грн, 2 родини ВПО – на суму 2,64 млн грн, 5 молодих сімей – кредити на суму 7,05  млн грн. Ще 9 родин придбали житло за рахунок коштів статутного капіталу Держмолодьжитла на суму 13,84 млн грн.

Кандидати і їхні сім’ї висловлюють подяку Черкаській міській територіальній громаді й Черкаському регіональному управлінню Держмолодьжитла за допомогу, яка дала змогу втілити мрію про житло у реальність.

Черкаси: внесено зміни до програми забезпечення житлом учасників АТО

Міська програма пільгового житлового кредитування учасників антитерористичної операції/операції об'єднаних сил і бійців-добровольців та членам їх сімей житлом у 2021-2025  рр. спрямована на поступове соціально ефективне і виважене розв’язання гострої проблеми забезпечення житлом зазначених категорій громадян у спосіб пільгового житлового кредитування.

Враховуючи соціальну значимість питання, Черкаське регіональне відділення Держмолодьжитла ініціювало внесення змін у рішення Черкаської міської ради від 25.11.2020 року № 2-6405 «Про затвердження міської Програми пільгового житлового кредитування учасників антитерористичної операції/операції об’єднаних сил і бійців добровольців, які брали участь у захисті територіальної цілісності та державного суверенітету на Сході України та членів їх сімей в м. Черкаси на 2021-2025 роки».

Відповідно до змін, під дію програми кредитування підпадають всі учасники бойових дій, які брали/беруть участь у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією рф проти України.

Новосілля на Волині – вітаємо молоду родину

Пільговий  довгостроковий кредит на придбання житла отримав Роман Ющук, який став власником двокімнатної квартири у Луцьку.

Щиро вітаємо молоду сім'ю та бажаємо миру, тепла та затишку у власній оселі!

4

Київщина: ухвалена програма доступного житла у регіоні до 2028 року

На позачерговій сесії Київської обласної ради затверджена Програма будівництва (придбання) доступного житла в області на 2024-2028 роки.

Метою програми є забезпечення доступним житлом громадян, які зареєстровані, постійно проживають у Київській області та потребують поліпшення житлових умов, або у яких відсутнє у власності житло.

Співрозробником і виконавцем програми є регіональне відділення Держмолодьжитла.

Категорії громадян, які мають право скористатися програмою:

- учасники АТО/ООС;

- внутрішньо переміщені особи.

Програму передбачається реалізувати за напрямками:

1) надання державної підтримки у розмірі 50 відсотків вартості будівництва (придбання) доступного житла;

2) надання пільгових іпотечних житлових кредитів на будівництво (придбання) доступного житла.

Пільговий іпотечний кредит надається на строк до 20 років. Ставка за кредитом – 7% річних.

За час реалізації Програми планується забезпечити житлом 270 родин.

5

Чернівці: працюємо заради щасливого майбутнього українських родин

У перший зимовий місяць, до Дня Збройних Сил України і Святого Миколая, сім’я Няйко – Вадим, Юлія і юний козак Владислав – отримала кредит на придбання 2-кімнатної квартири в м. Чернівці відповідно до умов молодіжного кредитування від Держмолодьжитла.

Щиро бажаємо позичальникам миру, злагоди та сімейного затишку!

6

Миколаїв: дія місцевих житлових програм продовжена до 2026 року

Відділення Держмолодьжитла "Миколаївське регіональне управління" у співпраці з Департаментом архітектури та містобудування Миколаївської міської ради і органами місцевого самоврядування забезпечили продовження дії  Програми забезпечення житлом молодих сімей та одиноких молодих громадян міста Миколаєва. Це дасть можливість забезпечити житлом молоді сім’ї, у складі яких – військовослужбовці, учасники бойових дій, багатодітні, молоді вчені, працівники бюджетної сфери, освіти, охорони здоров'я. Також буде можливість добудови 72-квартирного житлового будинку у мкрн. Північний м. Миколаєва.      

Рішенням Миколаївської міської ради термін дії Програми продовжено до 2026 року включно.

Цього року на реалізацію програми виділено 10,4 млн грн, що дасть можливість забезпечити житлом декілька молодих сімей миколаївців власним житлом і продовжити будівництво об’єкта.

Також Миколаївське регіональне управління Держмолодьжитла разом з Департаментом містобудування, архітектури капітального будівництва та супроводження проєктів розвитку Миколаївської ОДА забезпечило продовження Комплексної соціально-економічної програми забезпечення громадян житлом у області на 2018-2022 роки, затвердженої рішенням Миколаївської обласної ради від 21.12.2017.

Розпорядженням начальника обласної військової адміністрації строк дії обласної програми продовжено до 2026 року.

На 2023 рік з обласного бюджету на забезпечення житлом молоді Миколаївщини виділено 1 млн грн.