Проблеми ВПО обговорили на Чернігівщині

 

26 лютого у Чернігові відбулося засідання «круглого столу» «Вирішення актуальних проблем внутрішньо переміщених осіб в Чернігівській області».

Участь у обговоренні важливого питання взяли представники структурних підрозділів Чернігівської облдержадміністрації, управління Державної міграційної служби, Пенсійного фонду України, ГТУ юстиції в Чернігівській області, керівництво Чернігівського регіонального управління Держмолодьжитла, представники громадськості та ЗМІ.

Особливу увагу було приділено механізмам вирішення житлових питань внутрішньо переміщених осіб. Директор Чернігівського РУ Держмолодьжитла Анатолій Ярошевський доповів про результати вирішення житлових проблем громадян, зокрема, ВПО, а також про можливості участі в програмі надання державної підтримки на будівництво (придбання) доступного житла. Окремо Анатолій Ярошевський повідомив про таку можливість придбання власного житла, як кредитування за рахунок статутного капіталу Держмолодьжитла.

Про умови кредитування за рахунок статутного капіталу Держмолодьжитла та отримання державної підтримки на будівництво та придбання доступного житла детально повідомив присутніх заступник директора РУ Олексій Скляр.

Виступ директора Чернгівського регіонального управління Держмолодьжитла викликав чимало запитань, жваве обговорення серед присутніх, дискусію з окремих питань реалізації програми «Доступне житло».

Учасники заходу погодилися з необхідністю збільшення фінансування програми «Доступне житло» щонайменше до рівня бюджетного запиту Держмолодьжитла, що становить 1 млрд грн.