• Головна /
  • ПРЕС-ЦЕНТР /
  • Новини /
  • Прозорість, відкритість і увага до людей – принципи роботи програми «Доступне житло»

Прозорість, відкритість і увага до людей – принципи роботи програми «Доступне житло»

24825949 10213751607960715 1208796181 oЦентральний апарат Фонду вимагає від регіональних управлінь працювати з людьми в рамках програми «Доступне житло» на засадах відкритості й прозорості.

Про це йшлося на селекторній онлайн-нараді в Держмолодьжитлі, яка відбулася сьогодні, 5 листопада.

З моменту початку роботи програми (28 листопада) до ранку 5 грудня регіональними управліннями Держмолодьжитла по всій державі прийнято 514 пакетів документів від громадян для участі  програмі «Доступне житло», повідомив голова правління Фонду Сергій Комнатний. Ця робота триває.

Сергій Комнатний закликав співробітників регіональних управлінь бути максимально уважними для людей, за потреби подовжити час прийому, приділяти особливу увагу коректному й фаховому спілкуванню з відвідувачами.

24825788 10213751609240747 424918691 o

«Жоден громадянин не повинен піти з регіонального управління Фонду, не отримавши професійної консультації і допомоги з питань, які його турбують і перебувають у нашій компетенції», - сказав очільник Держмолодьжитла.

Щодо фінансового забезпечення програми «Доступне житло», то окрім вже виділених 30 млн грн підготовлені розрахунки про додаткове виділення 9 млн грн. Відповідні документи перебувають на розгляді у Міністерстві фінансів України.

Що ж стосується наступного року, то проект закону про державний бюджет України на 2018 рік, переданий Урядом для розгляду до Верховної Ради, передбачає виділення на програму «Доступне житло» 100 млн грн., повідомив учасників наради голова правління Держмолодьжитла. «Це лише десята частина бюджетного запиту Держмолодьжитла, - додав він. – Проте протягом року будуть вживатися заходи для збільшення видатків на державні житлові програми, які викликають великий інтерес десятків тисяч українців». 

Заступник голови правління Держмолодьжитла Ельвіра Левченко у своєму виступі зупинилася на питаннях роботи регіональних управлінь із забудовниками та недопущенні завищення цін на житло, яке пропонується людям в рамках програми.