• Головна /
  • ПРЕС-ЦЕНТР /
  • Новини /
  • Сергій Комнатний здійснює ознайомчий візит до Ради Європи

Сергій Комнатний здійснює ознайомчий візит до Ради Європи

 

Ред 25399014 313830802445653 5771873128549174809 nГолова правління Держмолодьжитла Сергій Комнатний розпочав робочий візит до інституцій Ради Європи. Поїздка до Страсбурга, Франція відбувається на запрошення Офісу Ради Європи в Україні. Візит має статус ознайомчого і призначений для представників національних партнерів Проекту Ради Європи «Посилення захисту прав людини внутрішньо переміщених осіб в Україні», що реалізується в межах Плану дій РЄ для України на 2015-2017 роки.

Варто зазначити, що цього року Держмолодьжитло налагодило плідну співпрацю із зазначеним Проектом у форматі участі у низці «круглих столів» та конференцій на експертному рівні.

Під час візиту обговорюватиметься питання «Стандарти Ради Європи стосовно захисту прав внутрішньо переміщених осіб». Планується зустріч із представниками Генерального Директорату з прав людини та верховенства права Ради Європи, Секретаріату Європейського суду з прав людини, Офісу Комісара Ради Європи з прав людини, Групи Помпіду Ради Європи, Європейського комітету зі соціальних прав, Комітетів Парламентської асамблеї Ради Європи.

Мета візиту – надати можливість національним партнерам Проекту Ради Європи з першоджерел дізнатися про принципи ухвалення рішень інститутами Ради Європи, а також створити платформу для визначення подальших кроків на шляху до вирішення проблем внутрішнього переміщення в Україні відповідно до стандартів Ради Європи та практики Європейського суду з прав людини.

Участь керівника Держмолодьжитла у зазначеному візиті є визнанням важливої ролі Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» в частині сприяння захисту прав внутрішніх переселенців, йдеться у листі Проекту Ради Європи на адресу Держмолодьжитла.

Усі витрати на участь у зустрічах будуть відшкодовані за рахунок Проекту.