Шановні українці! Дорогі друзі!

Прийміть щирі вітання з нагоди 30-річчя Незалежності України від імені Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву та від мене особисто!

Історичний шлях до утворення Української незалежної держави видався складним і тривалим. Проголошення Незалежності реалізувало споконвічні прагнення нашого народу до свободи і життя у своєму домі власним розумом, відкрило шлях до економічного і культурного піднесення. Головне – правильно скористатися величезними можливостями, що відкрилися перед нами.

Зараз, через тридцять років від історичного моменту проголошення Незалежності, ми лише на початку шляху до творення справді самостійної потужної держави Україна. Три десятиліття не раз випробовували українців на зрілість, мудрість, стійкість переконань і готовність захистити їх навіть зі зброєю в руках. Через піт і кров до багатьох громадян приходить розуміння, що творення держави – спільний обов’язок усіх і кожного, бо ніхто не збудує для нас Україну за нас самих. Кожен несе велику відповідальність за збереження і розвиток нашого спільного надбання.

Із цим розумінням ми працювали і працюємо над розвитком Держмолодьжитла, а в більш широкому розумінні – над модернізацією державної житлової політики в Україні. Адже фонд – майже ровесник Незалежності: наступного року йому виповнюється тридцять! За цей час ми забезпечили житлом через різні програми понад 41 тисячу українських сімей. Нам є що згадати про ці десятиліття, протягом яких було багато дуже позитивного, але водночас деякі сторінки хочеться якнайшвидше перегорнути. Втім, аналіз пройденого нами шляху ще попереду, адже сьогодні – День народження нашої рідної країни!

У день славного ювілею від щирого серця зичу всім вам здоров’я, щастя, достатку, миру, щедрої долі, наснаги у праці в ім'я розвитку Незалежної України і процвітання нашого народу.

На окрему згідну і особливу шану заслуговують наші воїни, які своїм здоров’ям, а подекуди й ціною власних життів захищають нас від підступного ворога. Та в народі кажуть, що Бог випробовує тих, кого любить. І я не маю сумніву, що ми все здолаємо і збудуємо омріяну поколіннями наших предків квітучу Україну.

Дорогі друзі, колеги, шановний колективе Держмолодьжитла! Нехай і в наступні десятиліття ваші відданість справі, професіоналізм, почуття патріотизму залишаються фундаментом, на якому міцнітиме наша, омріяна віками і поколіннями, Незалежність.

Із повагою,

Сергій КОМНАТНИЙ,

голова правління Держмолодьжитла