• Головна /
  • ПРЕС-ЦЕНТР /
  • Новини /
  • Ще 500 родин отримали змогу придбати житло за іпотечною програмою для ВПО

Ще 500 родин отримали змогу придбати житло за іпотечною програмою для ВПО

1 листопада 2022 р. у Державному фонді сприяння молодіжному житловому будівництву відбувся 13-ий етап незалежного комп’ютерного відбору отримувачів пільгового іпотечного кредиту за програмою «Житлові приміщення для внутрішньо переміщених осіб».

За результатами відбору іще 500 сімей зможуть отримати кредит для придбання житла на унікальних на цей час для України умовах – під 3% річних.

Проєкт започаткований у липні 2021 року, його реалізація була призупинена в лютому 2022 року, з початком російської воєнної агресії, і поновлена у серпні ц.р. Це вже п’ятий раунд програми, що відбувся під час дії запровадженого указом Президента України воєнного стану.

IMG 0411На 1 листопада у відкритому реєстрі кандидатів на отримання пільгового кредиту за програмою зареєстровано 30 119 заяв від кандидатів.

На сьогодні за програмою укладено 450 кредитних договорів із сім’ями на загальну суму 578,1 млн грн.

Відбір №13, як і попередні, проведено методом комп’ютерної вибірки за допомогою генератора випадкових чисел із застосуванням програмного забезпечення (RandomPicker.com), запропонованого Імплементаційним консультантом – консалтинговою компанією IPC GmbH, погодженого Банком KfW і такого, що відповідає вимогам законодавства щодо захисту персональних даних.

Відбір транслювався на YouTube-каналі Фонду.

За неупередженістю процедури відбору спостерігали представники Міністерства реінтеграції тимчасово окупованих територій, Імплементаційного консультанта і Держмолодьжитла. Вони побажали всім зареєстрованим у програмі здійснити мрію – придбати власне житло на вигідних умовах. Було зазначено, що проєкт «Житлові приміщення для внутрішньо переміщених осіб» сьогодні є найбільш результативною житловою програмою.

Не пізніше наступного робочого дня після відбору регіональні управління Держмолодьжитла повідомлять осіб, які отримали змогу взяти кредит на житло, про необхідність подання визначених Порядком документів. Перелік таких осіб опубліковано на офіційному вебсайті Держмолодьжитла і сайтах його регіональних управлінь.

Довідка.

Програма «Житлові приміщення для внутрішньо переміщених осіб» фінансується за рахунок ґранту Уряду Німеччини, наданого в рамках угоди Урядів України і Німеччини, через Кредитну установу для відбудови KfW, Франкфурт-на-Майні. Проєкт спільно реалізують Держмолодьжитло і Мінреінтеграції.

Кредити надаються на термін до 20 років під 3% річних, виходячи з нормативної площі житла (21 кв. м загальної площі на особу і додатково 10,5 кв. м на сім’ю).

Об’єктами кредитування можуть бути квартира у багатоквартирному житловому будинку чи одноквартирний житловий будинок, прийняті в експлуатацію не більше 50 років тому чи реконструйовані не пізніше 25 років тому.

Зареєструватися для участі у програмі можна через портал державних послуг ДІЯ або в регіональних управліннях Держмолодьжитла.