Сотий і 101-ий договори у Харкові!

100 GrupУ Харківській міській раді відбулося підписання 100-го з початку договору в рамках міських житлових програм.

З отриманням пільгового кредиту від імені Харківського міського голови Геннадія Кернеса молоду багатодітну родину привітав його заступник - директор Департаменту економіки та комунального майна Михайло Фатєєв.

«Реалізація міських житлових програм є частиною втілення стратегічної задачі, поставленої міським головою, щодо забезпечення комфортності проживання харків'ян. Зокрема, за дорученням Геннадія Кернеса на останній сесії міськради було прийнято нову редакцію програми іпотечного кредитування, відповідно до якої харків'яни, які потребують поліпшення житлових умов, можуть взяти кредит на придбання житла, відсотки за яким перші п'ять років погашатиме місто. Також в цій програмі зможуть брати участь і сім'ї внутрішньо переміщених осіб», - повідомив Михайло Фатєєв.

І майже відразу в Харкові укладено 101-ий договір: перший договір про надання часткової компенсації відсотків по іпотечному договору на будівництво житла, отриманому в АБ «УКГАЗБАНК».

Зараз у Реєстрі кандидатів на отримання компенсації, який веде Регіональне управління Держмолодьжитла, перебувають ще 10 осіб. Причому шестеро з них включені й до реєстрів кандидатів за іншими напрямками дії міських програм. Це наочне підтвердження того, що банківський кредит із частковою компенсацією відсоткової ставки протягом перших п‘яти років є реальною альтернативою довгому очікуванню пільгових кредитів або безповоротної держпідтримки на будівництво доступного житла.

До кінця 2020 року ще не один десяток сімей, які потребують поліпшення житлових умов, зможуть отримати кредити з компенсацією. Працівники Харківської обласної дирекції АТ «УКРГАЗБАК» запевнили, що кредитних ресурсів вистачить на будь-яку кількість позичальників, і що рішення про надання кредиту потребує не більше 3 робочих днів за умови надання необхідних документів. Коштів на компенсацію в бюджеті міста також вистачить.