У Херсоні – щедра осінь новосіль


Цими вихідними у місті Херсоні відбулася непересічна подія: введено в експлуатацію два 9-поверхові 63-квартирні житлові будинки, розташовані по просп. 200-річчя Херсона у 4-А Таврійському мікрорайоні міста. Будинки споруджені за участі державних і місцевих житлових програм, що реалізуються Державною спеціалізованою фінансовою установою «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву». Забудовник – ТОВ «МЖК м. Херсон».

02В урочистостях з нагоди цього свята взяли участь заступник голови правління Держмолодьжитла Ельвіра Левченко, голова Херсонської обласної державної адміністрації Юрій Гусєв, народний депутат України Павло Павліш, директор Херсонського регіонального управління Держмолодьжитла Юрій Волкович, керівники будівельних компаній ТОВ «МЖК» і ТОВ «Праймконтракт» Микола Картавцев, Андрій Яценко і Людмила Щербак.

У своєму вітальному слові Ельвіра Левченко наголосила, що успішне завершення будівництва забезпечено завдяки плідній співпраці виконавців житлових програм і зазначила про важливість вирішення житлових проблем українців, перш за все, пільгових категорій громадян.

47 квартир у херсонських новобудовах зведено за державними і місцевими житловими програмами. Зокрема:

- пільгові довгострокові кредити молодим сім’ям і одиноким молодим громадянам за рахунок коштів статутного капіталу Держмолодьжитла – 3 квартири,

- пільгові довгострокові кредити молодим сім’ям і одиноким молодим громадянам за рахунок коштів місцевих бюджетів (Херсонської області та м. Херсона) – 24,

- за програмою «Доступне житло» - 20.

За категоріями громадян – учасників програм Фонду квартири в зазначених будинках придбали:

- учасники АТО – 11 родин,

- молодь віком до 35 років – 10,

- внутрішньо переміщені особи – 17 сімей,

- державні службовці/бюджетна сфера – 6,

- багатодітна родина – 1,

- інші категорії (програма «Доступне житло») – 2.

Загальна площа введеного житла – 7610,4 кв. м. В будівництво інвестовано бюджетних і небюджетних коштів на суму 40,1 млн грн.

 03

Довідка про діяльність Херсонського  регіонального управління Держмолодьжитла

Херсонське РУ Держмолодьжитла створене 1998 року. На даний час реалізує 4 державні житлові програми та 4 місцеві, а саме:

- Програма розвитку молодіжного житлового кредитування у Херсонській області на 2019-2022 роки,

- Регіональна програма будівництва (придбання) доступного житла у Херсонській області на 2018 -2022 роки,

- Програма розвитку житлового будівництва у м. Херсоні на 2018-2022 роки,-

- Програма розвитку молодіжного житлового кредитування у м. Каховка на 2019-2022 роки.

За роки діяльності Херсонського регіонального управління Держмолодьжитла завдяки підтримці Держмолодьжитла, Херсонської обласної державної адміністрації, Херсонської обласної ради, міської влади в регіоні збудовано 19 багатоповерхових житлових будинків на 1186 квартир загальною площею понад 100 тис. кв. м,  у яких 850 родин вирішили свої житлові проблеми, а це майже 3100 жителів Херсонщини.