• Головна /
  • ПРЕС-ЦЕНТР /
  • Новини /
  • У Миколаєві з початку 2019 року видали 19 пільгових кредитів для придбання житла

У Миколаєві з початку 2019 року видали 19 пільгових кредитів для придбання житла

1 05 06Відбулося засідання Координаційної ради з питань розвитку житлового будівництва в Миколаєві під головуванням заступника міського голови Юрія Андрієнка. Йшлося, зокрема, про фінансування міських цільових програм забезпечення молоді житлом.

2 05 06Як розповів директор Миколаївського регіонального управління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будіництву Василь Федорончук, на виконання заходів, передбачених цільовими програмами, 2019 року з міського бюджету виділено 23,4 млн грн. На сьогодні за рахунок цих коштів видано 19 пільгових кредитів на загальну суму 12,813 млн грн. Ще шість пільгових кредитів готуються до оформлення і будуть видані найближчим часом. Отже, загалом для фінансування міських цільових програм забезпечення молоді житлом з казни міста фактично виділено 17 млн ​​грн.

За рахунок кредитів миколаївці купують квартири в житловому будинку на 126 квартир у мікрорайоні Північний, готовність якого зараз становить 90 відсотків. В цьому будинку вже 120 квартир реалізовано за державними житловими програмами.