• Головна /
  • ПРЕС-ЦЕНТР /
  • Новини /
  • У Тернополі – і семінар, і свято майбутніх новоселів

У Тернополі – і семінар, і свято майбутніх новоселів

Сьогодні, 10 липня в Тернополі голова правління Держмолодьжитла Сергій Комнатний разом з головою обласної державної адміністрації Степаном Барною і головою обласної ради Віктором  Овчаруком вручили сертифікати на житло чотирьом родинам, які взяли участь у житлових програмах які адмініструє Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву.

3

Сертифікати отримали:

- Родина учасника АТО Івана Капеняка - на квартиру у новозбудованому житловому будинку за адресою: вул. Київська, 5б в м. Тернополі, споруджену по програмі надання пільгових довготермінових кредитів на будівництво житла молодим сім’ям та одиноким молодим громадянам за рахунок коштів статутного капіталу Держмолодьжитла;

- Родина Боднар (троє дітей) - на квартиру у новозбудованому житловому будинку за адресою: вул Тролейбусна, 4в в м. Тернополі, споруджену по програмі надання пільгових довготермінових кредитів молодим сім'ям та одиноким молодим громадянам на будівництво (реконструкцію) чи придбання житла за рахунок коштів обласного бюджету;

- Родини Болотових і Полікарпових - на квартири у новозбудованому житловому будинку за адресою: вул Тролейбусна, 4в в м. Тернополі, споруджені по програмі будівництва доступного житла для молодих сімей, внутрішньо переміщених осіб (із зони проведення ООС), які скористалися державною підтримкою на будівництво доступного житла. 

****

Також у Тернопільський обласній державній адміністрації відбувся семінар «Створення умов для забезпечення молоді житлом».

Метою семінару визначено вдосконалення і ефективне виконання існуючих державних і регіональних житлових програм, створення умов для забезпечення молоді житлом. Організатори заходу – Міністерство молоді і спорту України, Тернопільська облдержадміністрація і Тернопільське регіональне управління Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву».

6  5

Семінар відкрив заступник голови Тернопільської облдержадміністрації Юрій Юрик. З-поміж іншого, він відзначив, що нинішнє засідання має завданням почути голос регіонів та популяризувати житлові програми серед громадян.

Сергій Комнатний виступив з доповіддю «Досвід України із впровадження програм забезпечення житлом молоді» та зазначив: «Ми починаємо фактично відновлювати реалізацію житлових програм у кожному з регіонів нашої держави. Ставимо завдання перед собою  - забезпечити значне, в рази збільшення їх фінансування, за для того щоб програми стали дійсно доступними для нашої молоді.»

00

Одночасно з виступами директорів регіональних управлінь Держмолодьжитла західного регіону України Андрія Козака (Тернопіль), Світлани Наумової (Львів), Лесі Гвоздянчук (Івано-франківськ), Сергія Грекова (Чернівці) відбувалася активна дискусія. У ній взяли участь представники структурних підрозділів облдержадміністрацій, профспілок, громадських організацій переселенців і молоді.

Робота Голови правління Держмолодьжитла Сергія Комнатного відзначена Почесною грамотою Рівненської обласної державної адміністрації «За сумлінну працю, за значний особистий внесок у реалізацію державної молодіжної політики, високий професіоналізм та з нагоди дня молоді».

«Державі потрібна молодь. Молоді потрібне житло. Житловій політиці потрібна наша увага», - підбив підсумок семінару Сергій Комнатний.