• Головна /
  • ПРЕС-ЦЕНТР /
  • Новини /
  • У Вінниці здано в експлуатацію ще один будинок за програмами Фонду

У Вінниці здано в експлуатацію ще один будинок за програмами Фонду

1 0004Сьогодні у Вінниці урочисто введено в експлуатацію 8-поверховий 160-квартирний житловий будинок за адресою вул. Миколаївська, 23. Забудовником є концерн «Поділля». Будинок споруджено за участю державної програми «Доступне житло», що реалізується Державною спеціалізованою фінансовою установою «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву».

 Зведення будинку почалося 2015 року і завершено раніше за заплановані терміни. Квартири в новобудові за програмою «Доступне житло» завдяки безповоротній субсидії від держави придбали 9 родин. З них три сім’ї – учасників АТО, п’ять – внутрішньо переміщені особи і молода родина науково-педагогічних працівників. Загальна сума наданої цим родинам державної підтримки склала майже 3,1 млн грн.

1 0022

Участь в урочистостях взяли голова правління Держмолодьжитла Сергій Комнатний, перший заступник голови Вінницької обласної державної адміністрації Андрій Гижко, директор Вінницького регіонального управління Фонду Руслан Мельник і генеральний директор концерну "Поділля" Тимофій Гіренко.

Сергій Комнатний привітав новоселів, побажав їм довгих років щасливого життя в нових оселях і запевнив, що Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву і надалі активно працюватиме для задоволення потреби громадян у власному житлі.

Звісно, було багато теплих слів, квітів і подарунків: новосели отримали ключі від квартир і подарункові сертифікати на будматеріали на суму від 1,5 тис. до 3 тис. грн. А від Держмолодьжитла вінничанам були вручені пам’ятні сертифікати учасника державної програми.

ДОВІДКА

про діяльність Вінницького регіонального управління Держмолодьжитла

Вінницьке регіональне управління створено 1998 року. За роки діяльності Вінницьким РУ станом на 01.01.2019 укладено 1629 договорів.

На сьогодні реалізує 4 державні і 2 місцеві програми:

- Комплексна регіональна програма пільгового довготермінового кредитування громадян, які потребують поліпшення житлових умов у Вінницькій області на 2018-2022 роки;

- Комплексна районна програма пільгового довготермінового кредитування громадян, які потребують поліпшення житлових умов у  Літинському районі на 2018-2022 роки.

Комплексна регіональна та Комплексна районна програми передбачають надання пільгових довготермінових кредитів на умовах Порядків, затверджених відповідно Вінницькою обласною радою та районною радою.

Категорії громадян, які беруть в них участь, – молодь, працівники бюджетної сфери, педагогічні та науково-педагогічні працівники, учасники АТО, ВПО.