• Головна /
  • ПРЕС-ЦЕНТР /
  • Новини /
  • Учасники житлових програм отримали консультацію голови правління Фонду

Учасники житлових програм отримали консультацію голови правління Фонду

1 листопада в Держмолодьжитлі на прохання учасників житлових програм відбулася їхня зустріч з головою правління Фонду Сергієм Комнатним. Участь у спілкуванні взяли фахівці центрального апарату Держмолодьжитла та Іпотечного центру в Києві та Київській області.

2233

Головним чином громадян цікавили питання щодо оновлених Постановою Уряду від 28.10.2019 р. №895 умов програми «Доступне житло» (ми інформували про зміни в новині від 31.10.2019). Зокрема, посилюється контроль над виконанням забудовниками їхніх зобов’язань. Сергій Комнатний нагадав також про прозорий і зручний клієнтоорієнтований механізм подання документів для участі в програмі.

Прозвучала інформація про те, що 31 жовтня Верховна Рада підтримала пропозицію Уряду і перерозподілила кошти державного бюджету України 2019 року, виділивши додатково 300 млн грн на забезпечення громадян доступним житлом. Після підписання закону Президентом і завершення необхідних процедур, які мають здійснити міністерства, гроші надійдуть на рахунки регіональних управлінь Держмолодьжитла. Ці гроші мають бути використані поточного року для надання безповоротної допомоги на придбання житла. Відповідно до ухвалених Урядом змін до порядку реалізації зазначеної програми, не освоєні в регіонах кошти будуть перерозподілені Мінрегіоном на більш активні області.

22222

У свою чергу, заступник директора Іпотечного центру Ірина Парух повідомила, що фахівці центру вже почали обдзвонювати громадян, які стоять на черзі для участі в програмі «Доступне житло», з нагадуванням про необхідність уже зараз почати підготовку пакету документів, повний перелік яких опубліковано на сайті Держмолодьжитла та його регіональних управлінь.

З усіх запитань, які є у громадян, доцільно звертатися насамперед до регіональних управлінь Фонду, фахівці яких нададуть необхідні роз’яснення й консультації.