• Головна /
  • ПРЕС-ЦЕНТР /
  • Новини /
  • Новини регіонів: доступне житло у Миколаєві, новосілля на Запоріжжі

Новини регіонів: доступне житло у Миколаєві, новосілля на Запоріжжі

 

У Миколаївському регіональному управлінні Держмолодьжитла розпочато реалізацію програми Доступного житла за кошти міського бюджету.

Укладено перший у 2018 році договір про обслуговування коштів для будівництва доступного житла за рахунок коштів бюджету Миколаєва відповідно до міської Цільової соціально-економічної програми будівництва (придбання) доступного житла у місті Миколаєві на 2018-2022 роки.

muk IMG 3977

Нагадаємо, ця програма та відповідний Порядок її реалізації затверджено рішенням Миколаївської міської ради від 21.12.2017 (зі змінами та доповненням).

Договір про обслуговування коштів для будівництва доступного житла за рахунок коштів бюджету Миколаєва укладено із сім’єю внутрішньо переміщених осіб. Державна підтримка цієї категорії громадян становить 50% нормативної вартості житла.

Завдяки співпраці Держмолодьжитла, керівництва міста, регіонального управління і органів місцевого самоврядування 2018 року на надання державної підтримки за рахунок коштів міського бюджету Миколаєва фактично виділено 3 млн грн – як і було заплановано. Надання державної підтримки триває.

У Миколаївському РУ нагадують зареєстрованим на отримання державної підтримки громадянам про необхідність стежити за просуванням черги на сайті регіонального управління за адресою: https://mk.molod-kredit.gov.ua/zhytlovi-prohramy/dostupne-zhytlo/statystyka.

***

Запорізьке регіональне управління Держмолодьжитла продовжує укладати кредитні угоди з родинами позичальників. Днями кредити на загальну суму в понад 2,4 млн грн отримали чотири родини позичальників.

Дві родини отримали кредит за рахунок коштів обласного бюджету відповідно до Програми забезпечення житлом учасників антитерористичної операції Запорізької області (ухвалена рішенням обласної ради від 01.03.2018 р.).

Також дві родини отримали кредит за рахунок коштів бюджету міста Запоріжжя – згідно з Цільовою програмою забезпечення молоді міста Запоріжжя житлом (ухвалена рішенням Запорізької міської ради від 20.12.2017 р.).

30333 30434 30535