В Одесі затвердили міську житлову програму

19 вересня на пленарному засіданні XХVIІІ сесії Одеської міської ради VII скликання затверджено Міську цільову програму забезпечення житлом окремих категорій громадян, що проживають у місті Одесі, на 2018-2020 роки, проект якої було попередньо схвалено рішенням виконкому Одеської міської ради.

1 17 1 7 1 15

Ініціатор розробки програми - Одеське регіональне управління Держмолодьжитла. На нього ж покладене і її адміністрування.

Джерелами фінансування програми визначено бюджет міста Одеси. Запланований обсяг фінансування передбачено у розмірі 31 824,0 тис.грн.

Вказана програма передбачає надання пільгового довготермінового кредиту на будівництво житла строком до 30 років. Створення умов для можливості отримання пільгових довгострокових кредитів для будівництва  житла молодими сім’ями та одинокими молодими громадянами, багатодітними родинами, учасниками АТО, військовослужбовцями, в тому числі звільненими в запас або відставку, особами, які постраждали в результаті аварії на Чорнобильській АЕС, працівниками бюджетної сфери, комунальних підприємств Одеської міської ради, педагогічними, науково-педагогічними, медичними працівниками та членами їх сімей, місце проживання яких зареєстровано у місті Одесі, та внутрішньо переміщеними особами і членами їх сімей, що фактично проживають у місті Одесі, є найбільш сприятливим засобом розв’язання житлової проблеми як для громадян, так і для місцевого бюджету.