В режимі адаптивного карантину

Сьогодні в Державному фонді сприяння молодіжному житловому будівництву відбулася розширена селекторна онлайн-нарада, у якій взяли участь члени правління установи, керівники управлінь та директори регіональних управлінь Фонду.

Відкриваючи нараду, голова правління Держмолодьжитла Сергій Комнатний нагадав, що 20 травня Кабінет міністрів України ухвалив рішення, яким запровадив адаптивний режим карантину до 22 червня ц.р., водночас запровадивши пом’якшення карантинних заходів.

У зв’язку з цим Державний фонд і його регіональні управління повернулися до звичайного режиму роботи. При цьому діяльність установи здійснюється з урахуванням рішень Уряду і рекомендацій Міністерства охорони здоров’я.

Зокрема, до зняття обмежень, пов’язаних із пандемією COVID-19, регіональні управління відновлюють прийом відвідувачів у службових приміщеннях винятково за попереднім записом за умови ОБОВ’ЯЗКОВОГО додержання протиепідемічних заходів (термометрія, масковий режим, дезінфекція приміщень, дотримання соціальної дистанції тощо).

2

 На нараді обговорювалися питання посилення координації діяльності та контролю регіональних управлінь, оптимізації відносин Фонду з клієнтами, забудовниками, органами державної влади тощо.

Слід продовжити роботу з поглиблення діджиталізації Держмолодьжитла, наголосив Сергій Комнатний. Насамперед ідеться про створення електронного кабінету клієнта за підтримки міжнародних інституцій, а також про остаточне переведення документообігу між центральним апаратом і регіонами в електронний режим.

Ключовою метою діяльності Фонду, підкреслив голова правління, залишається збільшення кількості забезпечених житлом родин за рахунок всіх передбачених законом джерел фінансування.