• Головна /
  • ПРЕС-ЦЕНТР /
  • Новини /
  • Від слова до діла. На Миколаївщині ВПО отримали сертифікати про участь у програмі Доступне житло

Від слова до діла. На Миколаївщині ВПО отримали сертифікати про участь у програмі Доступне житло

1c

2 листопада у Миколаївській міській раді міський голова О. Сєнкевич, заступник міського голови Ю. Андрієнко і в.о. директора Миколаївського регіонального управління Держмолодьжитла В. Федорончук урочисто вручили сертифікати про участь у програмі «Доступне житло» сім’ям внутрішньо переміщених осіб Державну підтримку за рахунок коштів міського бюджету Миколаєва на будівництво житла у розмірі 50% його вартості у об’єкті будівництва «Забудова мікрорайону «Північний», Центрального району м. Миколаєва. Багатоповерхові житлові будинки, корпуса 27-28. Корпус 27-а, І черга» на загальну суму 2,7 млн грн отримали 5 сімей. Серед них – людина з особливими потребами та учасник АТО. Всі сім’ї переїхали до Миколаєва з тимчасово окупованої території України – з Донецької і Луганської областей. В цих родинах виховуються діти віком від 4 до 14 років.

3c 4c

Миколаївський міський голова О. Сєнкевич привітав громадян з отриманням державної допомоги та вручив відповідні сертифікати про участь у програмі Доступне житло.

 

Більше фото за посиланням: https://mkrada.gov.ua/news/9196.html

Довідка. У 2018 році Миколаївським регіональним управлінням Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» розпочато реалізацію міської Цільової соціально-економічної програми будівництва (придбання) доступного житла у місті Миколаєві на 2018-2022 роки, затвердженої рішенням Миколаївської міської ради від 21.12.2017 № 32/5 (зі змінами та доповненням), метою якої є створення умов для реалізації конституційного права кожного громадянина України на житло, підвищення рівня забезпечення громадян, які потребують поліпшення житлових умов відповідно до законодавства, житлом, а також підтримка, соціальна адаптація та реінтеграція громадян України, які відносяться до учасників АТО, їх сімей та внутрішньо переміщених осіб. Завдяки співпраці керівництва міста, регіонального управління та органів місцевого самоврядування, у 2018 році на надання державної підтримки за рахунок коштів бюджету м. Миколаєва було передбачено та фактично виділено 3,0 млн грн. Розроблений також відповідний Порядок надання державної підтримки для забезпечення доступним житлом громадян м. Миколаєва, затвердженого рішенням Миколаївської міської ради від 21.12.2017 № 32/8 (зі змінами та доповненнями).