Вітаємо з 29-річчям Держмолодьжитла!

Шановні друзі, колеги, однодумці! Прийміть щирі вітання з 29-ою річницею з дня створення Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву!

Протягом майже трьох десятків років понад 41 тисяча сімей придбали власні оселі завдяки участі у програмах, що їх адмініструє Фонд. І це головний, найбільш важливий показник нашої роботи, яким ми пишаємося і який прагнемо збільшувати щороку.

На сьогодні кредитний портфель установи перевищив 1,76 млрд грн. Понад 388 млн грн склав статутний капітал Держмолодьжитла.

За три десятиліття Фонд знав дуже різні часи: були і періоди активної роботи, траплялося й вимушене зниження активності з причин, які не залежать від нашої волі. Та ми працюємо над вирішенням проблем і добиваємося результату, на який чекають люди.

На жаль, не таким проактивним, як хотілося б, залишається ставлення до житлової політики з боку центральної влади, і це не дає змоги сповна реалізувати наш фаховий потенціал. Цю ситуацію ми намагаємося змінювати завдяки активізації роботи із органами місцевої влади та іноземними партнерами.

Так, зараз втілюється в життя проєкт Мінреінтеграції і Держмолодьжитла «Житлові приміщення для ВПО», який фінансується за рахунок коштів Федеративної Республіки Німеччина через банк KfW. Він дасть змогу сотням сімей вимушених переселенців отримати дах над головою. Вже перший етап цієї програми довів, що обраний Фондом 2017 року курс на діджиталізацію всіх напрямків нашої діяльності актуальний, відповідає трендам розвитку цифрового урядування в Україні і світі та потребам громадян. Ми й надалі розвиватимемо цей напрямок.

Хочемо запевнити, що і в наступні роки діяльності незмінними залишаться наші пріоритети:

- сприяння поверненню політичної уваги до житлової політики на рівень, який відповідає важливості забезпечення різних категорій українців житлом на доступних умовах,

- робота з парламентом і урядом для забезпечення стабільного фінансування житлових програм,

- модернізація житлових програм, спрощення для людей умов участі в них,

- подальший розвиток співпраці з місцевим самоврядуванням,

- пошук позабюджетних джерел фінансування житлових програм, вивчення й реалізація кращого світового досвіту в житловій галузі,

- збереження засад прозорості та відкритості у роботі Фонду,

- розширення можливостей залучення людей до житлових програм без зайвої необхідності контактувати з персоналом Фонду принаймні на перших етапах подання заяв.

Отже, дорогі друзі, щиро вітаємо із 29-ою річницею створення Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву! Бажаємо всім вам здоров’я, сил і наснаги, миру і злагоди в родинах! А нашому професійному колективу і в столиці, і в регіонах – активного розвитку, втілення планів і задумів. Нехай доля буде прихильною і дарує радість від результатів роботи!

З повагою,

Ваше Держмолодьжитло