Вітаємо з Днем ООН!

Вітаємо з Днем ООН!

Сьогодні, у день, коли 1945 року набрав чинності Статут Організації Об’єднаних Націй, підписаний у Сан-Франциско, світ відзначає День ООН. Нагадаю, серед інших під документом є й підпис представника України.

Цього дня маємо унікальний привід згадати актуальні ідеали, закріплені у Статуті ООН. Це колективні заходи для запобігання загрозам миру у всьому світі, розвиток справедливих відносин між державами, залагодження міжнародних суперечок або ситуацій, які можуть привести до порушення миру, підтримання дружніх відносин між націями на основі поваги до принципу рівноправності і самовизначення народів.

ООН – це платформа для співробітництва держав і народів у вирішенні проблем економічного, соціального, культурного, гуманітарного характеру, заохоченні поваги до прав людини і основних свобод для всіх. Організація стала центром узгодження дій націй у досягненні загальних цілей.

Держмолодьжитло налагодило співпрацю з підрозділами ООН у сфері забезпечення права громадян України мати власне доступне та достатнє житло. Ми високо цінуємо той міжнародний досвід, з яким маємо змогу ознайомитися під час спільних заходів.

Вітаю найбільш авторитетну у світових масштабах організацію та українське суспільство та сподіваюся на продовження співпраці.

* * *

Today, the entire world is celebrating United Nations Day.

We have a unique reason to recall the current ideals enshrined in the UN Charter. These are collective measures to prevent threats to world peace, to develop equitable relations between States, to settle international disputes or situations that may lead to a breach of peace, to maintain friendly relations between nations on the basis of respect for the principle of equality and peoples' self-determination.

I congratulate the most authoritative organization in the world today and look forward to continued cooperation

Сергій КОМНАТНИЙ,

Голова правління

Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву