Вклонімося подвигу мільйонів

Шановні друзі!

  У ці травневі сонячні, сповнені торжества життя дні ми вклоняємося подвигу кращих синів і доньок українського народу, який понад сім десятиліть тому пліч-о-пліч з іншими народами антигітлерівської коаліції ціною мільйонів життів захистив світ від фашизму. У День пам’яті й примирення разом з усім людством щирими словами, вічною пам’яттю шануємо загиблих у тій страшній війні, складаємо шану живим героям.

Важко передати всю повноту наших почуттів у ці дні: від світлої радості, гордості за наш народ – до скорботи за мільйонами душ, які згоріли в полум’ї війни, так і не встигнувши розквітнути світлими мріями і яскравими задумами.

Більшість із нас пам’ятає своїх дідусів, бабусь, які поклали здоров’я чи навіть життя на олтар Перемоги. Вшануймо ж їхній подвиг тихою згадкою у ці дні! Адже їм ми зобов’язані самим своїм життям. Пам’ятаймо про це завжди.

Наш доземний уклін –  людям, які пережили жахи окупації і пекло концтаборів, піднімали з руїн і відроджували наш рідний край.

Пам’ятаймо, що ми живемо на героїчній землі, рясно политій кров’ю поколінь воїнів – героїв. Шануймо їхній подвиг!

На жаль, сьогодні ми знову зіткнулися з лихами, які несе із собою війна. Вже понад чотири роки на нашій українській землі тривають бойові дії, гинуть оборонці нашого спокою – українські воїни, страждають мирні люди… Боляче, сумно і гірко це усвідомлювати. Тож нехай мудрість здолає агресію, хай якомога швидше на український Схід повернуться мир і злагода.

Ясного неба всім нам над головою, здоров’я, родинного тепла, довгих років життя!

Вічна пам’ять загиблим героям, низький уклін живим!

З повагою,

Сергій Комнатний,

голова правління Держмолодьжитла