• Головна /
  • ПРЕС-ЦЕНТР /
  • Новини /
  • Визначено ще 150 родин, які отримають кредит за програмою «Житлові приміщення для ВПО»

Визначено ще 150 родин, які отримають кредит за програмою «Житлові приміщення для ВПО»

17 грудня 2021 року у Держмолодьжитлі відбувся п’ятий етап відбору отримувачів житлового кредиту з числа кандидатів, що зареєструвалися у рамках проєкту «Житлові приміщення для внутрішньо переміщених осіб».

За його результатами визначено ще 150 зареєстрованих для участі в програмі громадян, які зможуть отримати пільговий кредит на придбання житла.

Як і попередні етапи, відбір проведено за допомогою генератора випадкових чисел. Для цього застосовується програмне забезпечення – сервіс RandomPicker.com, запропоноване Імплементаційним консультантом (IPC GmbH), погоджене Банком KfW і таке, що відповідає вимогам законодавства щодо захисту персональних даних.

У режимі реального часу відбір транслювався на YouTube-каналі Держмолодьжитла. Надалі він буде доступним за посиланням: https://youtu.be/XOLlG7280TE

Не пізніше наступного робочого дня після завершення п’ятого етапу відбору регіональні управління Держмолодьжитла повідомлять переможців про необхідність подання документів, визначених Порядком пільгового іпотечного кредитування внутрішньо переміщених осіб за рахунок коштів гранту, наданого Урядом Німеччини через Кредитну установу для відбудови (KfW), затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 28 квітня 2021 року №451. Перелік переможців відбору опубліковано на офіційному веб-сайті Держмолодьжитла і сайтах його регіональних управлінь.

Проєкт «Житлові приміщення для внутрішньо переміщених осіб» реалізується в межах Угоди про фінансове співробітництво між Кабінетом Міністрів України і Урядом Федеративної Республіки Німеччина. Для його фінансування Уряд Німеччини через Банк KfW надав грант у 25,5 млн євро. Фінансування програми розраховане на 2021 і 2022 роки.

Реалізацію Проєкту здійснюють Мінреінтеграції і Держмолодьжитло. Через портал ДІЯ (Мінцифри) здійснюється реєстрація громадян для участі в програмі. Також зареєструватися можна у всіх регіональних управліннях Держмолодьжитла.

На 17 грудня 2021 р. в реєстрі кандидатів на отримання пільгових іпотечних кредитів за рахунок грантових коштів Уряду Німеччини, що надаються через Банк Розвитку KfW, перебуває 22161 внутрішньо переміщена особа.

IMG 0105

Перший рандомний відбір відбувся 21 липня 2021 року. За умовами Проєкту, кредити ВПО надаються на термін до 20 років під 3% річних, виходячи з нормативної площі житла (21 кв. м загальної площі на особу і додатково 10,5 кв. м на сім’ю). Об’єктами кредитування можуть бути квартира у багатоквартирному житловому будинку чи одноквартирний житловий будинок, прийняті в експлуатацію не більш 35 років тому чи реконструйовані не більше 25 років тому.

Засновником Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву є Кабінет Міністрів України. Уповноваженим органом управління установи є Міністерство розвитку громад та територій України.