Запроваджено нову програму київської області

На позачерговій 28-й сесії Київської обласної ради VII скликання, що відбулась 30 травня поточного року, була затверджена Програма будівництва (придбання) доступного житла в Київській області на 2019-2023 роки.

kiev 31 05

Основною метою Програми є: створення належних умов для забезпечення громадян доступним житлом, які зареєстровані та постійно проживають на території Київської області та потребують поліпшення житлових умов відповідно до законодавства, шляхом надання державної підтримки на будівництво (придбання) доступного житла або пільгових іпотечних житлових кредитів.

Програму спрямовано на розв’язання як житлових проблем громадян, які зареєстровані та постійно проживають на території Київської області, перебувають на квартирному обліку та потребують поліпшення житлових умов, так і підтримки будівельної галузі та житлового будівництва шляхом формування платоспроможного покупця на ринку житла.

Програму передбачається реалізувати за такими напрямами:

1) шляхом надання  державної  підтримки, яка полягає у сплаті за рахунок коштів обласного, районних, міських (міст обласного підпорядкування) районних бюджетів:

30 відсотків вартості  будівництва (придбання) доступного житла;

50 відсотків вартості будівництва (придбання) доступного житла (АТО та ВПО)

2) шляхом надання пільгових іпотечних житлових кредитів на будівництво (придбання) доступного житла (відповідно до Положення про порядок і умови надання пільгових іпотечних кредитів на будівництво (придбання) доступного житла громадянам, які зареєстровані та проживають на території Київської області).

Виконання Програми передбачається здійснювати  в два етапи, строк дії Програми встановлено до 2023 року. За час реалізації Програми планується забезпечити житлом 455 сімей.

 

Програма будівництва (придбання) доступного житла в Київській області на 2019-2023 роки.