Житлові програми працюють: новини з регіонів

sayt poltava 05 08Кременчук: молода лікарка придбала житло за місцевою програмою

Урочисто підписано перший договір про надання часткової компенсації відсотків за кредитом відповідно до Міської програми забезпечення житлом лікарів у місті Кременчуці на 2018-2024 рр.

Кредит за рахунок статутного капіталу Держмолодьжитла на придбання власного житла отримала молода лікарка Тетяна Іванчо, яка працює в комунальному закладі охорони здоров’я.

Договір часткової компенсації відсотків, укладений між Тетяною Іванчо, управлінням охорони здоров’я виконкому Кременчуцької міськради і Полтавським регіональним управлінням Держмолодьжитла, передбачає, що позичальник отримає компенсацію половини відсотків за користування кредитом протягом 5 років.

Молода лікарка придбала квартиру в новобудові від ТОВ «Кременчукміськбуд». Полтавське РУ Держмолодьжитла вітає Тетяну Іванчо з довгоочікуваною подією та бажає затишку і комфорту у новому домі.

 

sayt kir 05 08Кіровоградщина: дві сім'ї учасників АТО отримали кредити на придбання житла

Цього року дві сім'ї учасників АТО отримали молодіжні кредити на придбання житла, повідомив перший заступник голови Кіровоградської обласної державної адміністрації Сергій Коваленко під час «круглого столу» «Стан виконання заходів обласної програми забезпечення молоді житлом на 2018-2022 роки за І півріччя 2019 року та перспективи будівництва житла для молоді на території населених пунктів Кіровоградської області» в обласній держадміністрації.

Цього року фінансовий ресурс програми склав 877,4 тис. грн. У І півріччі ц.р. надано пільговий кредит на суму більше 552 тис. грн на придбання житла молодій родині учасника антитерористичної операції.

А в липні наглядова рада Кіровоградського регіонального управління Державної спеціалізованої фінансової установи “Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву” погодила пропозицію РУ щодо надання пільгового кредиту ще одному позичальнику – учаснику АТО у сумі понад 300 тис. грн.

Директор регіонального управління Держмолоджитла Артем Погребнюкк поінформував про умови програм кредитування придбання житла для молоді. Говорячи про регіональний аспект, повідомив, що місцеві програми розроблені й затверджені лише у Олександрії, Петрівському і Новоукраїнському районах області.

Перший заступник голови ОДА закликав представників територій включитися у процес підготовки програм кредитування молодіжного будівництва. «Якщо це можливо, ми могли б застосувати принцип 50/50, де 50% — обласний бюджет, а 50% — місцевий бюджет. І за таким принципом удвічі більше, ніж зараз, молодих сімей отримали б власне житло», — сказав він.

Про перспективи будівництва житла для молоді та розробку місцевих програм поінформували  заступник міського голови Кропивницького і представник виконкому Олександрійської міської ради.

Чернігів: родина ВПО отримала держпідтримку на будівництво власного житла

У Чернігівському регіональному управлінні Держмолодьжитла підписаний черговий договір про обслуговування коштів для будівництва (придбання) доступного житла.

Державну підтримку в розмірі 436 тис. грн. на будівництво житла отримала родина вимушених переселенців. Вітаємо та бажаємо найближчим часом відсвяткувати новосілля!