• Головна /
  • ПРЕС-ЦЕНТР /
  • Новини /
  • Житлові програми в регіонах діють: Херсон і Черкаси

Житлові програми в регіонах діють: Херсон і Черкаси

 

IMG 6948

Під час пленарного засідання сесії Херсонської обласної ради депутати підтримали внесення змін до програми розвитку молодіжного житлового кредитування в Херсонській області на 2006-2018 роки.

Рішенням обласної ради до 10 млн грн збільшені на поточний рік видатки з обласного бюджету на надання пільгових кредитів.

Не менш важливе питання – ухвалення регіональної програми будівництва (придбання) доступного житла у Херсонській області на 2018-2022 роки.

***

jdjjdjdjqwj222

Тим часом у Черкасах на засіданні Центру допомоги учасникам антитерористичної операції обговорили питання соціального захисту учасників АТО і надання їм допомоги центрами соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

У 2017 році 34 сім’ям учасників АТО з числа інвалідів I-II групи та сім’ям загиблих військовослужбовців, взятим на облік для поліпшення житлових умов, виплачена грошова компенсація для придбання житла у сумі 31,8 млн грн. Для цієї категорії громадян на сьогодні придбано 27 квартир.

Станом на 1 березня ц. р. до Черкаського регіонального управління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву подали заяви для отримання  пільгового кредиту на придбання житла 149 учасників АТО.

У 2018 році з обласного і місцевих бюджетів Черкащини виділено 13,3 млн грн. За час дії програми 22 сім’ї учасників АТО отримали кредити та придбали власне житло.