• Головна /
  • ПРЕС-ЦЕНТР /
  • Новини /
  • Житомир: надано молодіжний кредит. Черкаси: бійці-добровольці отримали права на пільгове житло

Житомир: надано молодіжний кредит. Черкаси: бійці-добровольці отримали права на пільгове житло

img1533110937Сьогодні, 1 серпня, міський голова Житомира Сергій Сухомлин вручив молодій родині договір на надання пільгового молодіжного кредиту на 2-кімнатну квартиру в новобудові житлового комплексу «Домашній» в обласному центрі.

Власником нової квартири стала родина Олександра Кунаха, який працює в  Управлінні Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Житомирській області. У сім’ї виховується донька, якій виповнився рік.
Молода родина, яка згідно із законодавством потребувала поліпшення житлових умов, отримала пільговий довготерміновий кредит згідно з рейтингом кандидатів у Житомирському регіональному управлінні Держмолодьжитла.  Це вже третій кредит за рахунок коштів міського бюджету.
«Молодіжне кредитування – реальний шанс для молоді отримати власне житло завдяки впровадженню прозорого механізму отримання кредиту, де задіяні і держаний, і місцевий бюджети», - вважає начальник управління сім’ї, молоді та спорту міської ради Ірина Ковальчук.  
Нагадаємо, «Міська програма забезпечення молодих сімей та одиноких молодих громадян житлом в  м. Житомирі на 2018-2022 роки» затверджена на сесії Житомирської міськради 18 грудня 2017 р.
Рішенням Житомирської міськради від 18.12.2017 №881«Про міський бюджет на 2018 рік» на молодіжне кредитування було заплановано виділити 1,7 млн грн. На цей час зазначені кошти використані в повному обсязі.
***
 
 
1113 2be5cf123d4ddab0ff6ec3131e13ba4cДепутати Черкаської обласної ради на черговій сесії рішенням №23-19/VII внесли зміни в «Обласну програму забезпечення учасників АТО та членів їх сімей житлом у 2015-2020 роках». Депутати затвердили її в новій редакції. Зокрема, були надані такі ж права на забезпечення житлом і для бійців-добровольців, які брали участь у захисті територіальної цілісності та державного суверенітету на Сході України.
З новою редакцією Програми можна ознайомитися на сторінці Черкаського регіонального управління Держмолодьжитла або на сайті Черкаської обласної ради http://oblradack.gov.ua/ostanni-rishennya-sesyi/5477-xh-sesia-oblasnoii-radi-vi-sklikannia.html.