• Головна /
  • ПРЕС-ЦЕНТР /
  • Новини /
  • Житомир: ще одна квартира за молодіжною житловою програмою

Житомир: ще одна квартира за молодіжною житловою програмою

Сьогодні, 6 червня, Житомирський міський голова Сергій Сухомлин вручив молодій родині мешканців міста договір на надання пільгового молодіжного кредиту для придбання 2-кімнатної квартири в новобудові житлового комплексу «Домашній», що по вул. Рихліка в обласному центрі.

житомир2Власником квартири стала сім’я Олександра Ковальчука, яка потребувала  поліпшення  житлових  умов та отримала пільговий довготерміновий кредит згідно з чергою (рейтингом кандидатів) в Житомирському регіональному управлінні Держмолодьжитла. Розмір кредиту – 596,396 тис. грн.

Це вже другий цього року пільговий молодіжний кредит за рахунок коштів міського бюджету Житомира. У березні кредит на двокімнатну квартиру  в ЖК «Домашній» отримала молода родина учасника АТО Володимира Киянця.

«Молодіжне кредитування – реальний шанс для молоді придбати власне житло. Це прозорий механізм отримання кредиту, де задіяні і держаний, і місцевий бюджети», - зазначила начальник управління сім’ї, молоді та спорту міської ради Ірина Ковальчук.  

Нагадаємо, 18 грудня 2017 р. на сесії Житомирської міської ради була затверджена Міська програма забезпечення молодих сімей та одиноких молодих громадян житлом в  м. Житомирі на 2018-2022 роки.

Загальний обсяг фінансових ресурсів за програмою – 46,640 млн. грн. У тому числі кошти міського бюджету – 22 млн грн, державного бюджету – 22 млн грн, з позабюджетних джерел – 2,640 млн грн. Очікувані результати програми – забезпечення житлом близько 40 молодих сімей і одиноких молодих громадян, будівництво понад 2 тис. кв. м житла, поліпшення демографічної ситуації в місті.

Згідно з Міською програмою забезпечення молодих сімей та одиноких молодих громадян житлом в  м. Житомирі на 2018-2022 роки, на 2018 рік з міського бюджету передбачається виділити 4 млн. грн. Водночас за рішенням міської ради від 18.12.2017 № 881 «Про міський бюджет на 2018 рік», на молодіжне кредитування у поточному році планується виділити 1,7 млн грн.