• Головна /
  • ПРЕС-ЦЕНТР /
  • Новини /
  • Житомирські педагоги, медики і учасники АТО матимуть свою програму забезпечення житлом

Житомирські педагоги, медики і учасники АТО матимуть свою програму забезпечення житлом

1 0У Житомирі буде розроблено обласну комплексну програму забезпечення житлом педагогічних і науково-педагогічних працівників, медичних працівників і учасників АТО на 2018-2021 роки. Відповідне розпорядження підписав голова обласної державної адміністрації Ігор Гундич.

Розробниками проекту документу визначено Департамент містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства облдержадміністрації спільно з Житомирським регіональним управлінням Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву.

Про необхідність розробки і виконання такої програми свідчать численні звернення громадськості на адресу регіональної влади. Метою програми стане забезпечення житлом визначених категорій мешканців області шляхом надання їм пільгових кредитів під 3 відсотки річних.

Термін розробки проекту обласної комплексної програми – до 1 грудня 2017 року, після чого його буде винесено на розгляд і затвердження обласної ради.

Одночасно в обласному центрі продовжує реалізовуватися державна житлова програма надання пільгових довготермінових кредитів для молоді, за якою у жовтні цього року дві молоді сім’ї отримали житло в багатоповерховому будинку по вул. Євгена Рихліка, 11 в Житомирі, три перші секції якого щойно введені в експлуатацію. Міський голова Житомира Сергій Сухомлин разом з головою Регіонального управління Держмолодьжитла Павлом Шестопаловим (на фото) привітав щасливих мешканців нового житлового комплексу і вручив їм документи на квартири.