• Головна /
  • ПРЕС-ЦЕНТР /
  • Новини /
  • ЗМІ про нас: «Юридична газета» – про варіанти вирішення житлового питання громадян

ЗМІ про нас: «Юридична газета» – про варіанти вирішення житлового питання громадян

Сергій Комнатний, голова правління Держмолодьжитла, «Юридична газета»:

- На мою думку, сьогодні доцільно створити три рівні вирішення житлового питання громадян України. В цьому контексті я розглядаю лише програми підтримки громадян в їхньому прагненні придбати власне житло і не торкаюся питання безкоштовного забезпечення житлом (тимчасовим, соціальним, орендним).

Перший рівень — іпотечне кредитування придбання житла від комерційних і державних банків за ринковими ставками (винесемо за дужки питання доступності цих ставок). Другий рівень повинен охопити громадян, які мають можливість отримати іпотечний кредит у банку та при цьому потребують підтримки держави в перші роки погашення кредиту. Для них має працювати програма компенсації частини відсотків за іпотечним кредитом протягом перших років користування кредитом. Третій рівень — це доступна державна іпотека для соціально вразливих осіб.

Однак фундаментом житлової політики держави має бути системність і послідовність. Лише за цієї умови можна створити сприятливі для більшості українців умови для вирішення їхнього житлового питання.

Зі статтею у повному обсязі ви можете ознайомитися за посиланням: https://yur-gazeta.com/publications/practice/neruhomist-ta-budivnictvo/25-rokiv-na-shlyahu-dostupnosti-zhitla.html