• Головна /
  • ПРЕС-ЦЕНТР /
  • Новини /
  • Активна популяризація житлових програм - запорука їх успішної реалізації

Активна популяризація житлових програм - запорука їх успішної реалізації

Сьогодні, 12 липня,  у Харкові відбувся заключний  семінар щодо створення умов для забезпечення житлом молоді.

Попередні три такі заходи пройшли у Миколаєві, Києві й Тернополі. Їх організатори - Міністерство молоді та спорту, обласні державні адміністрації, регіональні управління Держмолодьжитла.

Відкрив семінар на Слобожанщині голова правління Держмолодьжитла Сергій Комнатний, розповівши про основні засади і результати роботи Фонду.

52

Про те, як і завдяки чому в областях сходу України триває реалізація житлових програм - а це насамперед програми місцеві - розповіли директор Харківського РУ Держмолодьжитла Олександр Вензель, Полтавського - Олена Алексеєва. Ці регіональні управління постійно у числі кращих за показниками забезпечення молоді житлом. Тож їм було про що розповісти, а їхні повідомлення викликали чималий інтерес учасників семінару.

Директор Луганського РУ Інеса Кіреєва розповіла про нинішній стан реалізації житлових програм у регіоні, де 20 років тому було видано перший в Україні житловий кредит.

Олександр Вензель закликав до неформального, живого обміну думками. Прозвучали виступи та повідомлення директорів Донецького (Вадим Кашицин), Запорізького (Юрій Щербина), Сумського (Володимир Братушка) регіональних управлінь Фонду.

Між іншим, керівник Сумського РУ Володимир Братушка поділився цікавим спостереженням: "серед учасників житлових програм зафіксовано значно вищий за середній по країні рівень народжуваності і, що цікаво, значно менша кількість розлучень".

Активну участь у обговоренні проблем реалізації житлової політики беруть представники місцевої влади, державних адміністрацій Харківської та Донецької областей, громадських організацій.

Заслухавши виступи та обговоривши їх, учасники семінару ухвалили резолюцію. Декілька її пунктів:

сприяти розробці і затвердженню обласних програм забезпечення молоді житлом до 2022 року та обласних комплексних програм розвитку житлового кредитування з використанням всіх існуючих механізмів фінансування.

- сприяти залученню бюджетних і позабюджетних коштів для фінансування житлових програм,

- передбачити у держбюджеті 2018 року видатки на фінансування програми молодіжного житлового кредитування

- взяти до уваги кращі практики регіонів України щодо забезпечення молоді житлом та застосувати їх при розробці чи внесення змін до місцевих житлових програм.

- сприяти розробці та доопрацюванню національного законодавства України у сфері житлового забезпечення

З напрацьованими пропозиціями участники семінару звернуться до Міністерства  молоді та спорту за для спільних пошуків шляхів забезпечення молоді житлом.