• Головна /
  • ПРЕС-ЦЕНТР /
  • Новини /
  • АНОНС. Житлові кооперативи як модель доступного житла: Міжнародний симпозіум у Києві

АНОНС. Житлові кооперативи як модель доступного житла: Міжнародний симпозіум у Києві

shapka

 Ukraine Symposium

«Housing Cooperatives as a Model for Creating Affordable and Adequate Housing in Ukraine»

Симпозіум в україні

«Житлові кооперативи як модель для СТВОРЕННЯ доступного та ДОСТАТНЬОГО житлА в Україні»

12-13 листопада, 2018 / november 12-13, 2018

 

ПРЕС-РЕЛІЗ

Місце проведення Симпозіуму:

·         12 листопада – Київ, вул. А. Малишка, 1, готель «Братислава», 2 поверх, конференц-зала «Аудиторія».

·         13 листопада – «круглий стіл» на тему «Майбутнє моделі житлового кооперативу в Україні»: Київ, вул. Ділова, 24, Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

Організатори симпозіуму – Ініціатива «Житлове господарство у Східній Європі» (IWO) спільно з Центром компетенції з великих населених пунктів за підтримки Cooperative Housing International (CHI) та Фонду ім. Фрідріха Еберта в партнерстві з Державним фондом сприяння молодіжному житловому будівництву (Держмолодьжитло) і громадською організацією «Центр досліджень місцевого самоврядування» (ЦДМС).

Мета симпозіуму – дати поштовх дискусії щодо відродження житлових кооперативів в Україні як моделі для створення доступного і достатнього житла та їх залучення до державних і регіональних житлових програм.

Відкриють симпозіум з українського боку – керівники Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України і Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України,

з німецького боку – Гюнтер Адлер, державний секретар, Уряд Німеччини.

Із доповіддю «Кооперативи як нематеріальна культурна спадщина ЮНЕСКО» виступить Гідо Шварцендаль, віце-президент Cooperative Housing International.

Про законодавче регулювання діяльності житлових кооперативів в Україні та міжнародну практику доповідатимуть Едуард Кругляк, заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Сергій Комнатний, Голова правління Держмолодьжитла і Андерс Лаго, Президент Cooperative Housing International.

Представники союзів, асоціацій і федерацій житлових кооперативів з Німеччини, Австрії, Норвегії, Польщі, Естонії, Швеції і США представлять засади і практику роботи житлових кооперативів у своїх країнах.

З оглядом житлових кооперативів в Україні виступить Володимир Бригілевич (Львів). Очікуються виступи представників регіонів – громадських організацій та міст України.

Участь у симпозіумі візьмуть Лутц Хорн-Хааке, директор офісу Німецького державного банку розвитку KfW в Україні, представники Європейської економічної комісії ООН, Міжнародної організації з міграції, Данської ради у справах біженців в Україні, дипломатичного корпусу, народні депутати України, депутати місцевих рад, керівництво Асоціації міст України.

Під час симпозіуму буде обговорено:

- поточну ситуацію щодо створення і діяльності житлово-будівельних кооперативів в Україні,

- ситуацію при новому будівництві, коли забудовник використовує форму житлового кооперативу для будівництва і подальшого продажу квартир.

Цільова група симпозіуму – представники житлових кооперативів України та іноземних держав, керуючі житлом, посадовці Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України і Держмолодьжитла, які відповідають за законодавче і практичне регулювання діяльності житлових кооперативів в Україні, лідери неурядових організацій, експерти.

У другий день роботи заходу відбудеться «круглий стіл» «Майбутнє моделі житлового кооперативу в Україні» за участі експертів з України та іноземних держав.

За підсумками роботи симпозіуму планується підписання Спільної заяви.

По додаткову інформацію звертайтеся, будь ласка:

Кнут Хёллер, директор, Ініціатива «Житлове господарство у Східній Європі» (IWO e.V.) (ИВО), Берлiн hoeller@iwoev.org

Лариса Шреккенбах, Ініціатива «Житлове господарство у Східній Європі» (IWO e.V.), Берлiн www.iwoev.org

Прес-служба Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву pressa@fhb.kiev.ua

 

Спонсори/Sponsors:

Spons

Партнери, які надають підтримку/ Supporting sponsors:

partner