• Головна /
  • ПРЕС-ЦЕНТР /
  • Новини /
  • Черкащина: Якісна співпраця з місцевою владою – нове житло для українців

Черкащина: Якісна співпраця з місцевою владою – нове житло для українців

Відділення Держмолодьжитла «Черкаське регіональне управління» продуктивно взаємодіє з Черкаською міською територіальною громадою і громадами області. Завдяки фінансуванню з бюджету м. Черкас і області у I півріччі 2023 року 16 сімей отримали пільгові житлові кредити на вигідних для людей умовах.

Загальна сума фінансування за кредитами склала 24,5 млн грн.

Житло було придбане за такими програмами:

- кредитування молодих сімей і одиноких громадян за рахунок коштів місцевих бюджетів,

- житлове кредитування учасників бойових дій, які брали участь в антитерористичній операції (АТО).

Також було придбане житло за програмами кредитів для молоді та кредитування ВПО за рахунок коштів ґранту, наданих урядом Німеччини через Кредитну установу для відбудови (KfW).

Однією з родин, що отримали житловий кредит, стала сім’я Ганни Зюзькової. 2022 року Ганна з родиною змушені були покинули рідну домівку на Херсонщині й переїхати до Черкаської області, де заново почали облаштовувати своє життя. Ставши переможцями незалежного рандомного відбору кандидатів на кредитування, придбали квартиру в Черкасах на набережній мальовничого Дніпра. Ганна працює психологинею у військовому госпіталі, її чоловік Сергій з перших днів війни боронить Батьківщину.

1

Наголосимо на ефективності програми кредитування для учасників АТО. Однією з родин, що скористалася цією програмою, стала сімя Євгенія Пучича. Родина придбала житло у місті Умань. Пан Євгеній – професійний військовий, служить у лавах ЗСУ, дружина Тетяна є медичною сестрою. Молода сім’я виховує двох чудових синочків.

2

Родина Олега Вітька, який працює в сфері ІТ-технологій, стала власниками комфортної квартири в Черкасах. Вони отримали довготерміновий кредит з 50-відсотковою пільгою, адже ця родина виховує чотирьох неповнолітніх діток, та ще й перебуває в очікуванні на поповнення.

 

3Кандидати і їхні сім’ї вдячні Черкаській міській територіальній громаді і Черкаському регіональному відділенню Держмолодьжитла за можливість втілити мрію про житло у реальність.

У свою чергу, ми щиро вітаємо позичальників, бажаємо миру й затишку у їхніх нових домівках!