• Головна /
  • ПРЕС-ЦЕНТР /
  • Новини /
  • Держмолодьжитло підвищує якість свого кредитного портфеля

Держмолодьжитло підвищує якість свого кредитного портфеля

 8093412 1

 

Держмолодьжитло підвищує якість свого кредитного портфеля

9 серпня голова правління Держмолодьжитла Сергій Комнатний і голова правління ПрАТ «Міжнародне бюро кредитних історій» Йон Йоханнесон підписали договір про взаємний обмін і використання інформації між установами.

Необхідність укладання угоди спричинена потребою посилення контролю з боку Держмолодьжитла за використанням державних кредитних коштів.

На сьогодні кредитний портфель  Держмолодьжитла сформовано в сумі 1,1 млрд гривень із кількістю договорів на обслуговуванні близько 9 тисяч.

Система управління ризиками Держмолодьжитла за кредитними операціями дає змогу утримувати кількість прострочених зобов’язань позичальників на рівні, що не перевищує 2 відсотки від загального обсягу зобов’язань. Це в рази менший показник порівняно з банківською системою.

Обмін інформацію за укладеним договором стане додатковим інструментом Держмолодьжитла для зниження ризиків за кредитами, якісного моніторингу платоспроможності потенційних позичальників, підвищення їх платіжної дисципліни. Крім того, угода відкриє Фонду можливість долучитися до системи протидії шахрайству на ринку фінансових послуг України.

Відповідно до договору, Держмолодьжитло планує отримання інформації від МБКІ і зворотнє інформування Бюро щодо стану виконання позичальниками зобов’язань за кредитами.

Довідка:  ПрАТ «Міжнародне бюро кредитних історій» створене і працює  на ринку фінпослуг понад 10 років відповідно до Закону України від 23.06.2005 р. №2704-IV «Про організацію формування та обігу кредитних історій» і  Ліцензії Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг України від 22.11.2011 року на провадження господарської діяльності зі збирання і використання інформації, яка становить кредитну історію.

Партнерами МБКІ є переважна більшість ключових гравців ринку роздрібного кредитування в Україні.