• Головна /
  • ПРЕС-ЦЕНТР /
  • Новини /
  • Доступ учасників АТО і переселенців до програми «Доступне житло» суттєво спрощено

Доступ учасників АТО і переселенців до програми «Доступне житло» суттєво спрощено

Сьогодні, 20 вересня, на своєму засіданні Кабінет Міністрів України прийняв Постанову, якою врегулював порядок надання збільшеної до 50 відсотків державної підтримки для будівництва (придбання) доступного житла для учасників АТО та внутрішньо переміщених осіб.

Також Постановою передбачено, що право на державну підтримку мають не лише громадяни, які перебувають на квартирно му обліку, але й ті, що не мають у власності житла чи володіють житловою площею, яка не перевищує 13,65 кв. м.

Для внутрішньо переміщених осіб передбачено право на участь у програмі за умови, що вони не мають у власності житла, яке знаходиться на підконтрольній території України.

Komnatny SO min VRU

Проект Постанови КМУ «Про внесення змін до Порядку забезпечення громадян доступним житлом та додатку до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання державної підтримки для будівництва (придбання) доступного житла» розроблено Мінрегіоном спільно з Держмолодьжитлом на виконання Закону України №1954-VIII «Про запобігання впливу світової фінансової кризи на розвиток будівельної галузі та житлового будівництва».

«Ухвалені Урядом зміни сприятимуть послідовному виконанню прийнятої минулого року Стратегії діяльності Держмолодьжитла, - зазначив у своєму коментарі Голова правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Сергій Комнатний. – Ми декларували розширення дії програми «Доступне житло» на такі категорії громадян, як учасники АТО і переселенці, – і ми цього досягли».

За словами Сергія Комнатного, важливим принципом роботи Фонду є запобігання корупційним ризикам у його діяльності. Скасування обов’язковості перебування громадянина на квартобліку зробить процес визначення кандидатів для участі в державних житлових програмах прозорим і відкритим та є суттєвим кроком в напрямку боротьби з корупцією.