• Головна /
  • ПРЕС-ЦЕНТР /
  • Новини /
  • Форум місцевого самоврядування: представлено регіональні програми Держмолодьжитла

Форум місцевого самоврядування: представлено регіональні програми Держмолодьжитла

 

osv1

У Києві триває дводенний Форум місцевого самоврядування з обговорення фінансування та реформування сфери житлово-комунального господарства, земельних ресурсів і комунального майна, місцевих фінансів і економічного розвитку. Форум проводить Асоціація міст України в рамках проекту USAID «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні (ПУЛЬС)».

 Участь у заході беруть участь міські, сільські й селищні голови, народні депутати України, представники міністерств і експертного середовища. Від Держмолодьжитла у Форумі взяла участь заступник голови правління Ельвіра Левченко.

Роботу Форуму відкрили представник голови Асоціації міст України у Верховній Раді, народний депутат України Оксана Продан і виконавчий директор Асоціації Олександр Слобожан.

Виступаючи на секторальній групі «Фінанси і місцевий економічний розвиток», Ельвіра Левченко зробила презентацію Держмолодьжитла як ефективного партнера територіальних громад з 25-річним досвідом реалізації фінансово-кредитних механізмів. «Кошти громад, отримані від перевиконання місцевих бюджетів, мають працювати на громади», - зазначила Ельвіра Борисівна.

cw2

Вона повідомила, що 2017 року Держмолодьжитло спільно з місцевими органами влади реалізує 70 програм пільгового кредитування молоді, 23 програми забезпечення житлом учасників АТО і 31 програму надання підтримки для будівництва доступного житла. Місцеві житлові програми діють у кожному регіоні України. Загальний обсяг фінансування за ними перевищує 160 млн грн. Лідерами серед регіонів за обсягами реалізації житлових програм є Харківщина (53,88 млн грн), Миколаївщина (27,96 млн грн), Черкащина (16,65 млн грн), Івано-Франківщина (8,94 млн грн), Запоріжжя (8,85 млн грн) і Львівщина (7,28 млн грн).

 Заступник голови правління Держмолодьжитла зазначила, що консолідація зусиль центральної, місцевої влади і Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву в питанні вирішення житлових проблем громадян України сприятиме розвитку місцевого самоврядування, додержанню конституційних прав українців і забезпеченню соціальної стабільності у нашій державі.

 Окремо Ельвіра Левченко наголосила, що до 22 листопада продовжено прийом заявок від будівельних компаній на участь у програмі «Надання державної підтримки для будівництва (придбання) доступного житла». Вона звернулася до представників місцевої влади з пропозицією після повернення до їхніх регіонів поінформувати будівельні організації про доцільність надання ними документів для участі у зазначеній програмі, на яку виділено фінансування з державного бюджету України на 2017 рік.