• Головна /
  • ПРЕС-ЦЕНТР /
  • Новини /
  • Є сотий кредит від Держмолодьжитла за час дії воєнного стану!

Є сотий кредит від Держмолодьжитла за час дії воєнного стану!

Триває збройна агресія росії проти України, уже майже вісім місяців у нашій державі діє запроваджений Указом Президента України воєнний стан. Мільйони українців через дії рф зазнали лиха внутрішнього переміщення.

Зрозуміло, що за таких обставин фінансування більшості програм, які адмініструє Держмолодьжитло, наразі не здійснюється. Однак Фонд продовжує працювати і використовувати всі наявні можливості, щоб запропонувати українським родинам сталі рішення житлового питання.

Із 24 лютого до 12 жовтня за житловими програмами, які отримують фінансування, Фонд підписав 100 договорів із сім’ями на придбання житла. Загальний обсяг фінансування сягнув 143 млн грн – ці кошти вже спрямовані в економіку нашої країни.

Зокрема, укладено 15 договорів за місцевими програмами (за рахунок коштів місцевих бюджетів) на Дніпропетровщині, Закарпатті, Івано-Франківщині, Черкащині, у Чернівцях…

85 кредитів видано за програмою «Житлові приміщення для внутрішньо переміщених осіб», що реалізується за рахунок ґранту уряду Німеччини, наданого через банк KfW. Власне житло придбають учасники цієї програми у Києві й області, на Дніпропетровщині, Івано-Франківській області, на Львівщині, в Одесі, на Полтавщині тощо.

Днями підписано сотий договір саме за згаданою україно-німецькою програмою. Кредит на придбання квартири в столиці на найбільш вигідних в Україні сьогодні умовах (під 3% річних) отримала родина Людмили і Сергія Луньових. Сім’я, яка раніше мешкала в Донецьку, ще 2014 року зробила свій однозначний вибір на користь України. За ці роки родині, яка виховує двох синів – 8 і 11 років, довелося знімати житло в різних регіонах нашої країни. І от – довгоочікувана перемога у неупередженому комп’ютерному відборі! Щаслива сім’я готується облаштовувати нове родинне гніздечко за власними уподобаннями.

Тим часом пішов лік другій сотні кредитів, які видало Держмолодьжитло. другу сотню символічно відкрила родина Корж, переселенців з Луганська, учасники програми «Житлові приміщення для внутрішньо переміщених осіб». У сім’ї зростають дві донечки – старшій п’ять, а менша народилася цього року. Можна лише уявити собі щастя людей, які отримали таку очікувану підтримку у придбанні власного житла.

Продовжуємо працювати і готуватися до видачі нових кредитів українцям. І всі разом кожен на своєму місці наближаємо нашу Перемогу.