• Головна /
  • ПРЕС-ЦЕНТР /
  • Новини /
  • КБУ підтримує фінансування державних житлових програм у 2018 році

КБУ підтримує фінансування державних житлових програм у 2018 році

img big 5

Авторитетна громадська організація, Конфедерація будівельників України (КБУ) направила колективне звернення до Верховної Ради України і Уряду щодо виділення коштів на реалізацію державних житлових програм.

Таке рішення КБУ ухвалила сьогодні, 6 грудня, під час засідання Ради директорів конфедерації, у якому узяв участь голова правління Держмолодьжитла Сергій Комнатний.

Відкрив засідання і поінформував щодо стану справ у вітчизняній будівельній галузі заступник міністра регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе. Із вступним словом виступив гість заходу – заступник міністра архітектури і будівництва Республіки Білорусь Олександр Сидоров.

У своєму виступі Сергій Комнатний порушив питання недостатнього фінансування державних житлових програм.

- Протягом останніх років ми працюємо над питанням відновлення фінансування програм: звертаємося до державних установ, органів місцевого самоврядування, народних обранців, проводимо «круглі столи», конференції, піднімаємо питання забезпечення населення доступним житлом. Неодноразово на засіданнях парламенту виголошувалися депутатські запити на підтримку відновлення фінансування державних житлових програм. Нас підтримують всі, знаючи, що це питання дуже актуальне для українців, але щоразу, як тільки доходить до розгляду проекту Закону України про Державний бюджет на відповідний рік, на превеликий жаль, ми маємо нулі в графі фінансування, - зазначив він.

KBU061217

Пропозиції до бюджетних запитів, підготовлені Держмолодьжитлом, передбачають фінансування таких бюджетних програм: «Надання державної підтримки для будівництва (придбання) доступного житла» - 1 млрд грн, «Надання пільгового довгострокового державного кредиту молодим сім‘ям та одиноким молодим громадянам на будівництво (реконструкцію) та придбання житла» - 857,121 млн грн. 

Такий обсяг коштів дозволить вирішити житлове питання майже 3 тисяч сімей, зокрема, учасників АТО і ВПО, збудувати 185,4 тис. кв. м житла, повернути до бюджету близько 700 млн грн через податки і збори. Проте на даний час у проекті держбюджету на 2018 рік передбачено фінансування програми доступного житла в сумі 100 млн грн. «Передбачивши кошти на програми, ми відновим віру громадян до Уряду та керівництва держави, скоротимо еміграційні процеси, простимулюємо народжуваність, ну і звісно, що будівельна галузь буде працювати», - резюмував голова правління Держмолодьжитла.

Сергій Комнатний подякував членам Ради директорів Конфедерації будівельників України за підтримку в реалізації програми доступного житла і ухвалення звернення до органів влади.