• Головна /
  • ПРЕС-ЦЕНТР /
  • Новини /
  • Харків: видані чергові житлові кредити для молодих сімей і учасників АТО

Харків: видані чергові житлові кредити для молодих сімей і учасників АТО

Харківське регіональне управління Держмолодьжитла тісно співпрацює з Харківською міською територіальною громадою. Завдяки фінансуванню з бюджету громади лише у червні в Харкові 6 сімей отримали пільгові житлові кредити на вигідних умовах.

Загальна сума фінансування у червні склала 8 млн грн за двома програмами: кредити молодим сім’ям та одиноким громадянам і житлове кредитування учасників бойових дій, які брали участь в антитерористичній операції (АТО).

Зокрема, пільговим кредитом молодим сімям на придбання житла за рахунок коштів бюджету Харківської міської територіальної громади скористалося подружжя Капінус. На такий вигідний кредит родина чекала певний час, але так склалися об’єктивні обставини, проте в житті не буває неможливого.

…Юрій і Марія народилися в Харкові. Зростали, навчалися у рідному місті, створили тут сім’ю і бізнес. Молода родина не мала власного житла, мешкала в орендованій квартирі. Тут народилася їхня донечка Майя. У рідному місті все, здавалося, було налагоджено, молоді люди планували своє життя на багато років, розуміли, куди піде вчитися донька тощо.

Та все змінилося лиховісного 24 лютого 2022 року. Сім’я Капінус вимушена була виїхати з малої батьківщини до більш безпечного місця, в Ужгород. Там не розгубилися, а започаткували власний кондитерський бізнес. Швидко здобули авторитет і повагу завдяки якості своєї кондитерської продукції. Своєю випічкою дарують місцевим жителям задоволення і гарний настрій.

І ще важливий штрих до портрету родини: Юрій і Марія – музиканти. У них є свій гурт, з яким їздять за кордон, виступають з концертами. Отримані гонорари перераховують на ЗСУ або купують у Європі військове обладнання для українських військових.

Та попри численні заняття молоде подружжя мріє якнайшвидше повернутися до рідного Харкова, у власну затишну оселю, яку придбано за допомогою міської кредитної програми.

Не менш цікава історія сімї, яка придбала житло за Програмою для учасників бойових дій. Юрій і Катерина одружилися 2010 року. Чоловік – військовий, понад 20 років у армії. Щоб бути поближче до нього, дружина ухвалює рішення теж почати військову кар’єру. Подружжя виховує чарівну талановиту дівчинку, яка народилася 2012 року.

Доля військових – постійні переїзди,  але молодь не втрачала надії, мріяла про власну домівку, своє сімейне гніздечко. 2018-го Юрія перевели на постійне місце служби до Харкова. Саме тоді молоді люди відвідали відділення Держмолодьжитла, і, отримавши консультацію, вирішили стати кандидатами на участь у програмі та очікувати своєї черги на кредит для учасників АТО. Кілька років – і сімя стає власниками двокімнатної квартири в омріяному районі Харкова.

Інші сім’ї кандидатів теж стали власниками просторих квартир у місті.

Кандидати і їхні сім’ї висловлюють подяку Харківській міській територіальній громаді й Харківському регіональному управлінню Держмолодьжитла за допомогу, яка дала змогу втілити мрію про житло у реальність.

 

Щиро вітаємо позичальників, бажаємо миру й затишку у власних домівках!