• Головна /
  • ПРЕС-ЦЕНТР /
  • Новини /
  • Херсонщина: затверджено нову програму молодіжного житлового кредитування

Херсонщина: затверджено нову програму молодіжного житлового кредитування

 

IMG 3218 1Сьогодні, 26 липня 2018р, Директор Херсонського регіонального управління Держмолодьжитла Юрій Волкович взяв участь у роботі чергової сесії Херсонської обласної ради. 

Депутати обласної ради одноголосно підтримали та затвердили нову Програму розвитку молодіжного житлового кредитування в Херсонській області на 2019 - 2022 роки.  

Програма має на меті – поліпшення житлових умов молодих родин, перш за все, учасників та сімей загиблих у зоні АТО, сприяння стабілізації соціально-демографічної ситуації в області, оптимізація внутрішніх ресурсів та залучення зовнішніх інвестицій, створення на Херсонщині сприятливих умов для забезпечення молодих сімей та одиноких молодих громадян житлом, у тому числі вдосконалення механізмів придбання житла, розвитку іпотечного житлового кредитування, системи молодіжних житлових комплексів та інших форм участі молоді в організації будівництва (придбання) житла, тобто створення необхідних умов для розвитку, збереження та накопичення людського капіталу області шляхом забезпечення потреб регіонального ринку житла.

Фінансування Програми буде здійснюватися за рахунок коштів державного, обласного та інших місцевих бюджетів (в межах наявних фінансових ресурсів), інших не заборонених законодавством України джерел, у тому числі коштів громадян, кредитів банківських та інших фінансових установ, грантів міжнародних організацій і фондів.

IMG 3220 1

Таким чином, на 2019-2022 роки заплановано наступне ресурсне забезпечення: державний бюджет – 25000,00 тис. грн; обласний бюджет – 50000,00 тис. грн; бюджет м.Херсона – 29000,00 тис. грн; кошти громадян – 39500,00 тис. грн.

За період дії Програми, за умови її належного фінансування з бюджетів усіх рівнів, планується вирішити житлові потреби 142 молодих сімей та одиноких молодих громадян, які перебувають на квартирному обліку як такі, що потребують поліпшення житлових умов. З них 69 – за кошти обласного бюджету (в тому числі 33 сім’ї учасників АТО), та проінвестувати будівництво квартир площею житла 8,8 тис. кв. м, з яких 4,3 тис. кв. м. – за рахунок коштів обласного бюджету.