• Головна /
  • ПРЕС-ЦЕНТР /
  • Новини /
  • Мінінфраструктури провело чотири публічні дискусії щодо нового житлового законодавства України

Мінінфраструктури провело чотири публічні дискусії щодо нового житлового законодавства України

  Чотири публічні дискусії щодо нового житлового законодавства України організувало і провело Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.

  У процесі обговорення нових підходів до житлового законодавства України представники органів влади, неурядових організацій, науковці, активні громадяни висловили пропозиції, рекомендації і зауваження до змісту майбутнього закону про засади житлової політики в Україні.

   Голова правління Держмолодьжитла Сергій Комнатний взяв участь у організованій Мінінфраструктури публічній дискусії «Рекомендації експертів міжнародних та громадських організацій до проєкту закону про засади державної житлової політики».

  «Для нас важлива і цінна праця робочої групи над впровадженням досвіду інших країн у житлову сферу України», - наголосив керівник Фонду.

 Як практик, який вивів державні житлові програми Держмолодьжитла на високий рівень транспарентності, що було належно оцінено як громадянами, так і міжнародними партнерами, Сергій Комнатний наголосив на важливості запровадження відкритих електронних реєстрів житла і громадян, які потребують житла.

 Також він переконаний у необхідності обов’язкової реєстрації договорів оренди житла, адже давно назріла необхідність вивести ринок оренди житла з «тіні».

    Зупинення приватизації сприятиме формуванню фондів соціального і тимчасового житла підкреслив С. Комнатний.

  Окремо він зупинився на такому класичному й ефективному механізмі забезпечення житлом, як житлові кооперативи, що віддавна успішно діють у низці європейських країн.

  «Законопроект про засади державної житлової політики буде доопрацьований, в тому числі, на рівні центральних органів влади, - зауважив голова правління Держмолодьжитла. – Також буде розроблятися великий масив підзаконних актів, проводитиметься експертна оцінка проєкту фаховими міжнародними організаціями».

  Назагал робота групи фахівців під керівництвом міністерства має на меті створення в Україні засад справедливої, транспарентної, сталої житлової політики. Тож слід подякувати Мінінфраструктури і всім експертам, які виконали велику, складну, надзвичайно важливу роботу, сказав Сергій Комнатний.