• Головна /
  • ПРЕС-ЦЕНТР /
  • Новини /
  • Міжнародні інституції допомагають у пошуку рішень для забезпечення українців житлом

Міжнародні інституції допомагають у пошуку рішень для забезпечення українців житлом

photo1

Голова правління Держмолодьжитла Микола Марчук і перший заступник очільника Фонду Іван Парух узяли участь у Європейському житловому форумі 2024 (Europe Housing Forum 2024), який 16-17 квітня відбувся у Варшаві, Польща.

Під гаслом "Гідне і доступне житло без кордонів" форум організований некомерційною міжнародною організацією Habitat for Humanity International у партнерстві з Агентством ООН у справах біженців (UNHCR) і Міжнародною організацією з міграції (IOM - UN Migration).

Форум об’єднав лідерів житлового сектору довкоякла ідеї розробки інноваційних рішень для сталого розвитку міст і економічного зростання.

Мета заходу – надати фахівцям житлового сектору платформу для обговорення, сприяти вивченню кращого світового досвіду, співпраця у позиціонуванні житла як ключової рушійної сили сталого розвитку міст і економічного зростання. Серед завдань заходу – просувати інноваційні рішення складних житлових проблем.

Представники Держмолодьжитла взяли участь у роботі секції, присвяченої проблемам реалізації права на достатнє житло на територіях, де відбуваються конфлікти, і постконфліктних зонах. Наголос у експертному спілкуванні робився на ситуації в Україні.

photo2

Забезпечуючи платформу для дискусії про те, як збалансувати терміновість реконструкції із потребою у справедливих, заснованих на правах підходах, завданням роботи сесії було напрацювати і запропонувати розуміння того, як виклики, з якими стикається Україна, впливають на ширші стратегії постконфліктного відновлення і захисту житлових прав у всьому світі.

photo3 photo4