• Головна /
  • ПРЕС-ЦЕНТР /
  • Новини /
  • На Луганщині молоді родини отримали квартири за місцевою програмою пільгового кредитування

На Луганщині молоді родини отримали квартири за місцевою програмою пільгового кредитування

На Луганщині молоді родини отримали квартири за місцевою програмою пільгового кредитування

Сьогодні в Сєвєродонецьку голова Луганської обласної державної адміністрації Юрій Гарбуз і заступник голови правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Ельвіра Левченко урочисто вручили ключі від квартир у новозбудованому 15-квартирному будинку по вул. Вілєсова, 33 двом родинам учасників місцевих житлових програм.

5viber image

Щирі вітання і ключі від трикімнатної квартири площею 79,31 кв. м отримала родина учасника бойових дій під час антитерористичної операції на сході нашої країни Віталія Овсянникова. Молода сім’я, у якій зростає донька, зараз очікує на другу дитину, тож мала підстави для отримання безвідсоткового кредиту.

1viber image

У свою чергу, молодий вчений, аспірантка Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля Христина Бабіч-Касьяненко саме зараз перебуває у пологовому будинку. Тому ключі від однокімнатної квартири площею 40,54 кв. м. отримала її мати. Кредитний договір підписано під 3 відсотки річних.

Доречно зазначити, що сьогодні, 5 вересня Луганському регіональному управлінню Держмолодьжитла виповнилося 20 років з часу створення. Саме це управління видало перший в країні іпотечний кредит за програмами Держмолодьжитла.

3viber image

Загалом цьогоріч з обласного бюджету на реалізацію Програми забезпечення молоді житлом у Луганській області на 2013-2017 роки виділено 4,275 млн грн, уже надано 6 пільгових кредитів. Найближчим часом планується видача ще 3 пільгових кредитів молодим сім’ям.

Сьогодні ж у Луганській облдержадміністрації відбулася нарада з питань задоволення попиту громадян на отримання пільгових житлових кредитів, у якій взяли участь заступник голови правління Держмолодьжитла Ельвіра Левченко, директор Луганського регіонального управління Фонду Інеса Кірєєва та керівники підрозділів ОДА.

За підсумками наради голова Луганської ОДА доручив Управлінню містобудування та архітектури облдержадміністрації і Луганському регіональному управлінню Держмолодьжитла розробити нову Програму на 2018-2020 рр. Попередньо йдеться про 51 кредит (обсяги фінансування з державного бюджету – 23 млн грн, з обласного – 16 млн грн). Одночасно з молодіжним кредитуванням у Програмі будуть передбачені додаткові пільги для переселенців і учасників АТО.